Εγκαινιάστηκε ο Ναός του Αγίου Αντωνίου Λαρίσης

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2019 20:26

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου Λαρίσης, στο ομώνυμο πάρκο της πόλεως, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Πρόκειται περί περικαλλούς, πετρόκτιστου Ιερού Ναού, αφιερωμένου στον Άγιο Καθηγητή της Ερήμου, ο οποίος ανηγέρθη με τη συνδρομή όλων των ευσεβών πιστών της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης.


Ο σεπτός Ποιμενάρχης, δοξολόγησε τον Άγιο Τριαδικό Θεό και εξέφρασε τη χαρά του για τα πρώτα εγκαίνια τα οποία τέλεσε, ευχαρίστησε τον Ιεροκήρυκα του Πανελληνίου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και Εγκαινιάρχη π. Ιάκωβο Σέττα που προσήλθε από το ιερό νησί για να βοηθήσει στην τέλεση των εγκαινίων, ενώ στο κήρυγμά του τόνισε ότι «τα ιερά εγκαίνια ενός Ναού αποτελούν γεγονός μείζονος σημασίας δια την τοπική Εκκλησία και όχι μόνον. Το ιερό θυσιαστήριο είναι η ανεξάντλητη πηγή δυνάμεως και χάριτος του ανθρώπου, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να ζήσει και να υπάρξει ως πρόσωπο και εικόνα Θεού, καθώς η Θεία Ευχαριστία τρέφει τον άνθρωπο και τον κόσμο όλο. Η σημερινή λαμπρά αυτή ημέρα των εγκαινίων υπενθυμίζει, επίσης, σε όλους μας το χρέος και την ευθύνη να κρατούμε καθαρό και φωτεινό τον χιτώνα της ψυχής μας για να βρίσκει το Πανάγιο Πνεύμα τόπο αναπαύσεως και κατοικίας».
Πλήθος πιστών προσήλθαν στα ιερά εγκαίνια και στη Θεία Λειτουργία, προσκύνησαν την Εικόνα της Παναγίας Άνω Ξενιάς και έλαβαν την ευλογία των εγκαινίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass