Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής μελισσιών στην Αγιά

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2019 22:08

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς δύο περιπτώσεις κλοπής κυψελών που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ντόπιου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας και στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι στις 4 Ιουνίου 2018 και στις 9 Απριλίου ο δράστης αφαίρεσε από αγροτικές περιοχές της Αγιάς συνολικά (31) κυψέλες μελισσών. Από την κατοχή του κατασχέθηκαν τμήματα των αφαιρεθέντων κυψελών (βάσεις και πλαίσια), τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς.

Ανακούφιση προκάλεσε στις τάξεις των μελισσοκόμων η είδηση της σύλληψης του Αγιώτη δράστη, καθώς η ευρύτερη περιοχή της Αγιάς είχε χαρακτηρισθεί «κόκκινη» από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο, αφού στο παρελθόν είχαν σημειωθεί αρκετές κλοπές μελισσοκυψελών. Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας Κώστας Καλαπούτης, με δηλώσεις του στην «Ε» ευχαριστεί τον διοικητή του ΑΤ Αγιάς Βασ. Βλαχογιάννη και τους άντρες του, «οι οποίοι μετά από ενδελεχή έρευνα κατάφεραν να φθάσουν στην εξάρθρωση του κυκλώματος, που αφορούσε τα περιεχόμενα των μελισσοκυψελών. Επειδή οι κλοπές μελισσοκυψελών στη Θεσσαλία έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα για τον κλάδο και οι αστυνομικές αρχές είναι πρόθυμες να συνεισφέρουν στην καταπολέμηση του φαινομένου, ζητώ τη συνεργασία όλων των συναδέλφων, οι οποίοι θα πρέπει να καταγγέλλουν κάθε ύποπτη συμπεριφορά που εντοπίζουν και να γνωρίζουν οι επιτήδειοι πως το καθεστώς της ασυδοσίας έχει λήξει γι΄αυτούς».

Γ. Ρούστας

 

Σχετικά Άρθρα