Μαθήματα πρώτων βοηθειών

ΣΤΑ ΚΔΑΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2019 16:20

Το Δίκτυο των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων (ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ) συνεργάζεται με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Λάρισας στο πλαίσιο κοινών δράσεων που καλλιεργούν στα παιδιά αξίες και δεξιότητες ζωής.


Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό επικεντρώνεται σε θέματα Πρώτων Βοηθειών που αφορούν κυρίως στην πρόληψη ατυχημάτων και την αντιμετώπιση των καθημερινών μικροτραυματισμών (ρινορραγίες, διαστρέμματα, πληγές, τσιμπήματα) που συμβαίνουν στο σπίτι, στο σχολείο, στο παιχνίδι.
Η ένταξη του προγράμματος Πρώτων Βοηθειών στα ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων έχει στόχο να ενημερώσει τα παιδιά για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ατυχημάτων για να λειτουργήσουν στη συνέχεια ως αναμεταδότες και πολλαπλασιαστές της γνώσης στις οικογένειές τους. Η παρουσίαση έχει διαδραστικό και βιωματικό χαρακτήρα και η άριστη εμψύχωση και ενημέρωση των παιδιών πραγματοποιείται με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας του ΕΕΣ, Χριστίνας Γιώτσα.
Η βασική εκπαίδευση των παιδιών πάνω στις Πρώτες Βοήθειες έχει τρίμηνη διάρκεια και θα ανατροφοδοτείται με βιωματικά εργαστήρια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και στις έντεκα δομές του δικτύου ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Δεξιότητες ζωής και ανθρωπιστικές αξίες καλλιεργούνται μέσα από το βιωματικό παιχνίδι με στόχο την υποστήριξη των παιδιών στην εξέλιξη της προσωπικότητάς τους. «Μαθαίνω να προσέχω τον εαυτό μου και τους άλλους» είναι το μήνυμα της συνέργειας που απευθύνεται στα παιδιά μιας «Πόλης που Μαθαίνει». Της πόλης μας.
Πληροφορίες για το Δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. (Ηπείρου 96 – 98) τ. 2410-661.727 και 2410-663.085, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 – 14:30.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass