Εκδήλωση τιμής για τους πεσόντες στρατιωτικούς

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2019 22:08

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας και ο Δήμος Τυρνάβου διοργάνωσαν χθες εκδήλωση τιμής για τους ήρωες αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες που έπεσαν στις επιχειρήσεις του Ελληνικού Στρατού, οι οποίες άρχισαν στις 5 Οκτωβρίου του 1912 και κατέληξαν στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης ιερουργούντων του προϊσταμένου του ναού αρχιερατικού επιτρόπου αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνος Μπλέτσα και του υπευθύνου του ναού αρχιμανδρίτη π. Γεδεών Μαντά. Ακολούθησε δοξολογία και επίκαιρη ομιλία από τον αντισυνταγματάρχη Ιωάννη Γιαννούλη κι έπειτα μετάβαση στο ηρώο των πεσόντων που βρίσκεται επί της Παλιάς Εθνικής Οδού Τυρνάβου-Ελασσόνας στη θέση «Φάρος».

Στο χώρο του μνημείου ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα, τον επιτελάρχη της 1ης Στρατιάς υποστράτηγο Παντελή Κατσαΐτη, τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Χρήστο Καλομπάτσιο και τον πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών νομού Λάρισας κ. Απόστολο Βερέμη.

Στη διπλή εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου Σεραφείμ Μπίρδας αστυνόμος Α’, οι αντιδήμαρχοι κ. Χριστόφορος Κατσαρός και Γιώργος Σακούτσιος, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κ. Γιώργος Παπαλέξης, ο πρώην διοικητής της 1ης Στρατιάς κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών (ΑΠΟΕΑ) κ. Φίλιππος Γρ. Κωσταράς και Θρασύβουλος Ν. Λάδοπουλος, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνι. Επίσης παρευρέθηκαν μέλη της διοίκησης και μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας.

Μάλιστα στον χώρο του μνημείου ο πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας κ. Απόστολος Βερέμης ευχαρίστησε και δημόσια τον Τυρναβίτη κ. Νίκο Κυπαρίσση για την παραχώρηση του χώρου, όπου φιλοξενείται το μνημείο με τον περιβάλλοντα χώρο.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass