«Η τουρκική επιθετικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο»

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2019 20:16
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου Πρόδρομο Προδρόμου και τον Δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου Βίκτορα Χατζηαβραάμ Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου Πρόδρομο Προδρόμου και τον Δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου Βίκτορα Χατζηαβραάμ

«Η διεθνής κοινότητα οφείλει να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για να επαναφέρει στην τάξη την Άγκυρα. Η τουρκική επιθετικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ιδιαίτερα στην Κύπρο με την πολιτική των κανονιοφόρων και των ευθέων εκβιασμών απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία και τα αναφαίρετα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αυτές τις στιγμές, η ενότητα του ελληνισμού συνιστά απαραίτητο στοιχείο επιτυχούς απόκρουσης των τουρκικών προκλήσεων. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Λευκωσίας, στον αγώνα της για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, για μια Κύπρο χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς ξένες εγγυήσεις». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου κ. Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος τον ενημέρωσε ενδελεχώς για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Στο πρόσωπο του Θεσσαλού πολιτικού, που εκπροσωπεί την ελληνική Βουλή στις εκδηλώσεις μνήμης για την κατεχόμενη Μόρφου, ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει στην Κύπρο.

σε «ΦυλακισμΕνα ΜνΗματα»
και ΤΥμβο ΜακεδονΙτισσας
Νωρίτερα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε τα ”Φυλακισμένα Μνήματα”, τον τόπο όπου φυλακίστηκαν και απαγχονίστηκαν οι ήρωες αγωνιστές της ΕΟΚΑ κατά την περίοδο 1955-1959. Την ξενάγηση στον ιστορικό αυτό χώρο, τον οποίο ο Έλληνας βουλευτής χαρακτήρισε «μνημείο του αγώνα ενός μικρού λαού για ελευθερία και αυτοδιάθεση απέναντι σε μια κραταιά αυτοκρατορία», την έκανε ο κ. Δήμος Βρυωνίδης, επιζών αγωνιστής της ΕΟΚΑ, έγκλειστος και ο ίδιος στις ίδιες φυλακές και γαμπρός του νεότερου απαγχονισμένου αγωνιστή, του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της ελληνικής Βουλής «τα συναισθήματα που γεννώνται στα στενά κελιά και κυρίως στον χώρο των απαγχονισμών, όπου ακόμη διατηρείται η μία από τις τρεις κρεμάλες, είναι δύσκολο να περιγραφούν. Η υπόσχεση που δίνουμε στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου και την Ένωση με τη μητέρα πατρίδα είναι ότι δεν ξεχνούμε τη θυσία τους. Η Ελλάδα δεν λησμονεί ότι η Κύπρος είναι το ανατολικό σύνορο του ελληνισμού».
Στη συνέχεια μετέβη στον τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκεται το στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Στον ίδιο χώρο είχε καταρριφθεί στις 22 Ιουλίου του 1974 από φίλια πυρά το αεροπλάνο τύπου «Noratlas» που μετέφερε την 1η Μοίρα Καταδρομών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έρχονταν στην Κύπρο από τα Χανιά με σκοπό την υπεράσπιση του νησιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass