«Ο ολοκληρωμένος κόμβος Πυργετού συνδέεται με τα αναλογικά διόδια»

Ο ΚΩΝ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2019 15:22

Να «κυνηγήσει» την κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό, μέσα από τη διαδικασία των αναλογικών διοδίων, καλεί τον δήμαρχο Τεμπών Γ. Μανώλη ο προκάτοχός του Κων. Κολλάτος.

Σε επιστολή, που απέστειλε στην «Ε», εξηγεί τους λόγους.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά και την τελευταία συνάντηση του δημάρχου Τεμπών με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή και τις αόριστες δεσμεύσεις και ευχολόγια, όπως μετέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ Τεμπών ο κ. Μανώλης του αρμόδιου Υπουργού, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και ο επικεφαλής της, πρώην δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος επισημαίνουν τα ακόλουθα:

Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η κατασκευή αμφίπλευρου κόμβου στο ύψος του Πυργετού περνάει μέσα από την ολοκλήρωση διαδικασίας των αναλογικών διοδίων.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε πριν 3 χρόνια και τον Ιούνιο του 2019 υπήρξε προσωρινός ανάδοχος. Βέβαια εκκρεμεί προσφυγή στο ΣτΕ από έτερο υποψήφιο που εκδικάστηκε στις 23/9/2019 και αναμένεται σύντομα η απόφαση.

Αν το ΣτΕ ακυρώσει τη διαγωνιστική διαδικασία, κυριολεκτικά μπαίνουμε σε «αχαρτογράφητα νερά» σε ότι αφορά στην κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου.

Αν η απόφαση του ΣτΕ είναι θετική, δηλαδή απορρίψει την προσφυγή, χρειάζεται να υπάρξει νέα συμφωνία της νέας κυβέρνησης των παραχωρησιούχων και των πιστωτριών τραπεζών. Χρειάζεται να επιλυθούν ζητήματα νέων συμβάσεων και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό αν ο νέος Υπουργός Υποδομών συμπεριλάβει τα αναλογικά διόδια στις προτεραιότητές του. Σαν Δήμος θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η συνέχιση της διαδικασίας των αναλογικών διοδίων. Γιατί απλούστατα η ολοκλήρωση της εγκατάστασης πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος (αναλογικά διόδια) ανοίγει διάπλατα τον δρόμο κατασκευής του αμφίπλευρου κόμβου.

Η λειτουργία αναλογικών διοδίων σημαίνει αυτόματα την κατάργηση μετωπικών και πλευρικών διοδίων.

Θυμίζουμε ότι υπάρχει συγκεκριμένη πίστωση και έχουν συντελεστεί οι απολλοτριώσεις, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου, η περιβαλλοντική αδειοδότηση βρίσκεται σε ισχύει και απομένει η δημοπράτησή του από το αρμόδιο υπουργείο ως νέο έργο.

Αυτή πρέπει να είναι η θέση μας σαν Δημοτική Αρχή, εκεί πρέπει να κατευθυνθούμε και να υποστηριχθεί από όλους τους Βουλευτές του Νομού και αυτή την πρόταση πρέπει να στηρίξουμε σθεναρά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, γιατί πετυχαίνουμε αφενός την κατασκευή του αμφίπλευρου κόμβου και αφετέρου την κατάργηση των διοδίων στο ύψος του Πυργετού με ταυτόχρονη ακύρωση μεταφοράς των στα Τέμπη».

 

Κώστας Κολλάτος

Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Τεμπών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass