Όλα έτοιμα για τη Γιορτή Κάστανου στα Αμπελάκια

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 19 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2019 15:26

Στην πλατεία της ιστορικής Κοινότητας Αμπελακίων του Δήμου Τεμπών διοργανώνεται στις 19-20 Οκτωβρίου η 3η Γιορτή Κάστανου, συνδιοργανωτές της οποίας είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών, η Τοπική Κοινότητα Αμπελακίων και ο νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελακίων.

Σκοπός της Γιορτής είναι η ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών της γραφικής και όμορφης Ιστορικής Κοινότητας, σε συνδυασμό με την ανάδειξη και προβολή ενός πολύ σημαντικού αγροτικού προϊόντος για τη χώρα μας, που παρουσιάζει υψηλή θρεπτική αξία για τους καταναλωτές.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αυτό έχει ως εξής:  

-Σάββατο 19/10: Εσπερίδα στο κτίριο του Νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελακίων (πρώην ΚΥΔΕΠ):

17:30: Προσέλευση, 18:00-18:20: Dr. Ευάγγελος Θ. Καραμανές, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα: "Η καστανιά και το κάστανο στη λαογραφία. Στοιχεία του παραδοσιακού πολιτισμού ως πολιτιστικό συμβολικό κεφάλαιο των τοπικών κοινοτήτων". 18:20-18:50: Dr. Δημήτριος Αβτζής, κύριος ερευνητής στον τομέα της Δασικής Εντομολογίας στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, με θέμα: "Τα εντομολογικά προβλήματα της περιοχής στην καστανιά: Παρόν και Μέλλον". 18:50-19:15: Συζήτηση - Τοποθετήσεις.

Μετά την εσπερίδα θα προσφέρονται δωρεάν ψημένα κάστανα στην πλατεία του χωριού.

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην πλατεία της Ιστορικής Κοινότητας: 19:30-19:45: Χαιρετισμοί επισήμων. 19:45-20:15: Χορευτικές εκδηλώσεις από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Μανιαρείου Σχολής Αμπελακίων, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. 20:15: Μουσικό πρόγραμμα από την παραδοσιακή ορχήστρα της Φανής Μπαρμπή (Γ. Κερασιώτης-κλαρίνο, Γ. Σιάρρας-βιολί, Χρ. Καλαμπούκας-λαγούτο, Απ. Καντηλάς-κρουστά)

Κυριακή 20/10: 7:30-10:30: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, κατά την οποία θα ευλογηθεί ο καρπός του κάστανου, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Αμπελακίων, για την εορτή της Παναγίας Αμπελακιώτισσας. Μετά τη Θεία Λειτουργία, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού θα μοιραστούν δωρεάν κάστανα στους προσκυνητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass