Αντικαθιστούν αγωγούς αμιάντου στην Αγναντερή

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΔΑΤΟΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2019 22:14

Σε επένδυση, που θα εξασφαλίσει περισσότερο και καταλληλότερο νερό, για τις ανάγκες της κτηνοτροφίας και της γεωργίας στην Αγναντερή, προχωρά ο Δήμος Κιλελέρ, στοχεύοντας να μειώσει απώλειες και να διατηρήσει την επάρκεια του πολύτιμου υδάτινου στοιχείου.

Συγκεκριμένα, προσανατολίζεται στην αξιοποίηση της πηγής της Αγναντερής, με την κατασκευή έργου που θα περιλαμβάνει δύο υδατοδεξαμενές, αντικατάσταση σωλήνων αμιάντου 2,5 χιλιομέτρων και την επέκταση του δικτύου άρδευσης, σε νέες καλλιέργειες που αναπτύσσονται στον κάμπο.

Την περιοχή της πηγής επισκέφθηκαν πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του Δήμου Κιλελέρ κ. Αλέκος Χονδρονάσιος, ο αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Κιλελέρ και Αρμενίου κ. Γιάννης Μπακαλόπουλος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγναντερής κ. Θεόδωρος Σκρίμπας, που με συνδρομή μηχανικού πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα για τον σχεδιασμό του έργου.

«Έργο πνοής», το χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κιλελέρ και Αρμενίου κ. Γιάννης, ο οποίος σημειώνει: «θα εξασφαλίσει την επάρκεια νερού για πολλά χρόνια, στις ανάγκες της κτηνοτροφίας και της γεωργίας του χωριού, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίσει την καταλληλότητά του με την αντικατάσταση των αγωγών αμιάντου.

Βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα στάδιά του, με τη σύνταξη της μελέτης και θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την υλοποίησή του.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι στόχος αυτού του έργου είναι να μειώσουμε τις απώλειες νερού που έχουμε κάθε χειμώνα, κατασκευάζοντας δύο δεξαμενές για τη συλλογή του και να εξαλείψουμε το πρόβλημα έλλειψης νερού που εμφανίζεται κάθε καλοκαίρι».

Αντίστοιχα και ο πρόεδρος της κοινότητας Αγναντερής κ. Σκρίμπας, δήλωσε στην «Ε» ότι «για πολλά χρόνια η υδροδότηση των κατοίκων του χωριού γινόταν από την εν λόγω πηγή, μέχρι που κατασκευάστηκε γεώτρηση. Η πηγή συνέχισε να τροφοδοτεί μέχρι και σήμερα δέκα κτηνοτροφικές μονάδες και τρεις ποτίστρες για ζώα. Το έργο που προβλέπεται να κάνει ο Δήμος Κιλελέρ, θα διευρύνει την υδροδότηση και σε άλλες περιοχές και συγκεκριμένα σε χωράφια με νέες καλλιέργειες δέντρων και αμπελιών, στηρίζοντας εκτός από την κτηνοτροφία και τη γεωργία».

«Με την κατασκευή του έργου, οι παραγωγοί της περιοχής θα εξυπηρετούνται από μία σύγχρονη υποδομή υδροδότησης-άρδευσης που θα καλύπτει τις απαιτήσεις παραγωγής με μηδενικό ενεργειακό κόστος και μηδενικές απώλειες νερού», τόνισε απ’ τη μεριά του και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Κιλελέρ, κ. Αλέκος Χονδρονάσιος.

Να σημειωθεί ότι το έργο περιλαμβάνει και τη δημιουργία μιας στέρνας για τη συγκέντρωση των υδάτων της πηγής.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass