Πυρετώδεις εργασίες για τη δομή φιλοξενίας των 40 προσφυγόπουλων στην Καρίτσα

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «ΚΕΑΝ» ΣΤ. ΜΗΛΙΩΝΗΣ *ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 19 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ 7 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2019 22:06
Ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ Σταύρος Μηλιώνης Ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ Σταύρος Μηλιώνης

Οι όποιες αντιδράσεις στην προοπτική της φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε οργανωμένη δομή, πολύ δε περισσότερο η άρνηση αδικεί την τοπική κοινωνία, δηλώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων κ. Σταύρος Μηλιώνης με αφορμή τη συνέλευση των κατοίκων της Καρίτσας την προηγούμενη Δευτέρα.

Η "Ε" μίλησε χθες με τον πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΚΕΑΝ, που ανέλαβε να οργανώσει τη δομή φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Καρίτσα σε μισθωμένη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής, και κατέγραψε τόσο τις απόψεις του για τις αντιδράσεις, που εκδηλώθηκαν με τη συνέλευση και τα ψηφίσματα, όσο και το πλάνο λειτουργίας της δομής η έναρξη της οποίας τοποθετείται την 1η Νοεμβρίου.

Ο κ. Μηλιώνης εμφανίστηκε πλήρως ενημερωμένος για τις αντιδράσεις και την επιχειρηματολογία των αντιδρώντων, επισημαίνοντας πως η δομή θα φιλοξενήσει μέχρι 40 ανήλικα παιδιά προσφύγων ασυνόδευτα και ορφανά ηλικίας από 12 μέχρι 18 ετών, τα οποία η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να ασχοληθεί και να αγκαλιάσει με σκοπό να γίνουν σωστά παιδιά.

Η δομή και τα παιδιά όχι μόνο δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στην τοπική κοινωνία, αντίθετα θα βοηθήσουν στην ανάπτυξή της, καταλήγει ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ, επιχειρώντας να απαντήσει σε όσους αρνούνται να αποδεχθούν τη λειτουργία της δομής με το επιχείρημα ότι η παρουσία της θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε μια περιοχή που προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει το τουριστικό της προϊόν.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η ξενοδοχειακή μονάδα της Καρίτσας έχει παραδοθεί στο ΚΕΑΝ και γίνονται οι απαραίτητες εσωτερικές διαμορφώσεις για την εξεύρεση χώρων για τους γιατρούς και τους ψυχολόγους.

Η δομή αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της την 1η Νοεμβρίου με ανήλικα προσφυγόπουλα, που θα έρχονται σταδιακά με βάση τις αποφάσεις του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης -οργανισμός υπεύθυνος για τον συντονισμό του δικτύου παροχής υπηρεσιών κοινωνικής στήριξης σε άτομα, οικογένειες, πληθυσμιακές ομάδες που περιέρχονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ εμφανίστηκε κατηγορηματικός αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας της δομής, παρά τις όποιες αποφάσεις των κατοίκων της περιοχής να κινητοποιηθούν προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να σταματήσουν το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφυγόπουλων στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η δομή φιλοξενίας θα παρέχει στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης και διερμηνείας από εξειδικευμένο προσωπικά. Βασικός σκοπός της λειτουργίας της είναι η διασφάλιση επαρκούς πλαισίου προστασίας και φροντίδας και η ομαλή μετάβαση στην ενηλικίωση των ασυνόδευτων ανηλίκων. Οι υπηρεσίες στέγασης και υποστηρικτικών υπηρεσιών που θα παρέχονται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό 35 ατόμων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

* Την παροχή ένδυσης - υπόδησης και ειδών ατομικής υγιεινής.

* Την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

* Την παροχή υπηρεσιών διερμηνείας.

* Την παροχή χρηματικού επιδόματος.

* Την παροχή Υπηρεσιών Νομικής Συμβουλευτικής/Νομικής Συνδρομής που σχετίζεται με νομικά ζητήματα όπως υποστήριξη σε διαδικασίες έκδοσης νομιμοποιητικών εγγράφων.

* Την παροχή υπηρεσιών για την πρόσβαση στην εκπαίδευση και στις διαδικασίες ένταξης στην αγορά, καθώς και υπηρεσιών ενισχυτικής διδασκαλίας και επαγγελματικής κατάρτισης.

* Ιατρική Υποστήριξη, Φαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη νοσηλευτικών αναγκών.

* Την παροχή υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο και Συνδεσιμότητα.

Η δομή θα λειτουργεί 7 μέρες την εβδομάδα, όλο το εικοσιτετράωρο καθόλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων αργιών, εορτών και Σαββατοκύριακου.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη 19 συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για πλήρη απασχόληση στη δομή διαφόρων ειδικοτήτων ως εξής:

ΠΕ Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών 1

ΠΕ/ΤΕ Επιστημονικός υπεύθυνος Δράσης 1

ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτικής 1

ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Διερμηνέας γνώστης της αραβικής γλώσσας με δυνατότητα μετάφρασης σε ελληνικά ή αγγλικά 1

ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Διερμηνέας γνώστης της φαρσί γλώσσας με δυνατότητα μετάφρασης σε ελληνικά ή αγγλικά 1

ΠΕ Παιδαγωγός/ ΠΕ Φιλόλογος 2

Ε/ΤΕ Διοικητικού-Οικονομικού 1

ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό-Υπάλληλος καθαριότητας 2

ΔΕ/ΥΕ Βοηθός Μάγειρα 2

ΔΕ Μάγειρας 1

ΔΕ Φροντιστής 4

ΥΕ Προσωπικό Γενικών Καθηκόντων 2

Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την κατάθεση δικαιολογητικών άρχισε προχθές Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.

Τις ίδιες ημερομηνίες προκηρύχθηκαν και συμβάσεις έργου με 3 κοινωνικούς λειτουργούς, 2 ψυχολόγους και 2 δικηγόρους αποφοίτους νομικών επιστημών.

 

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass