«Δεν μας ρώτησαν, δεν υπάρχουν υποδομές»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 350 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2019 22:10
Από τη μαζική συνέλευση της περασμένης Δευτέρας στην Καρίτσα Από τη μαζική συνέλευση της περασμένης Δευτέρας στην Καρίτσα

Τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετοι στη φιλοξενία προσφυγόπουλων σε ξενοδοχειακή μονάδα του χωριού, αναφέρουν κάτοικοι της Καρίτσας σε ψήφισμα το οποίο εξέδωσε η συνέλευση αυτών.

Το ψήφισμα, το οποίο έχει παραλήπτες τους βουλευτές του νομού, φέρει τις υπογραφές 350 κατοίκων του χωριού και της περιοχής και συντάχθηκε μετά τη συνέλευση της περασμένης Δευτέρας για την οποία σχετικό ρεπορτάζ είχε η «Ε».

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Το Τοπικό Συμβούλιο Καρίτσας μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο και χωρίς να έχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την εγκατάσταση 40 ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Καρίτσας, συνεδρίασε στις 14/10/2019 και παρουσία του συνόλου σχεδόν των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Τάσσεται κατά της εγκατάστασης των 40 ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο στο κέντρο του χωριού για τους παρακάτω λόγους:

1. Δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα ούτε προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

2. Η Καρίτσα είναι ένα ορεινό χωριό στο οποίο δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία ανήλικων παιδιών και δη προσφυγόπουλων.

3. Η ήσυχη τοπική κοινωνία της Καρίτσας είναι ήδη ανήσυχη με τα όσα γίνονται σε διάφορες δομές προσφύγων, οι οποίοι καίνε και καταστρέφουν και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να βιώσει τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες θα ήταν αδύνατο να προληφθούν από την ήδη ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής.

4. Οι γειτονικές τοπικές κοινωνίες είναι και αυτές αντίθετες στη συγκεκριμένη εγκατάσταση και υπάρχουν αντίστοιχες αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων.

5. Το παρόν ψήφισμα συνοδεύεται και από υπογραφές 350 κατοίκων της Καρίτσας που είναι αντίθετοι σε μια τέτοια εκδοχή.

Τέλος, για να μην κατηγορηθούμε ως ρατσιστές, τονίζουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στη φιλοξενία των παιδιών αυτών που ενδεχομένως να έχουν βιώσει τη βία του πολέμου και έχουν χάσει τους γονείς τους, αλλά αυτό να γίνει σε οργανωμένες δομές που θα φροντίσει να δημιουργήσει η Πολιτεία σε κατάλληλους χώρους, με τις απαραίτητες υποδομές και καλή αστυνόμευση, έξω από οικισμούς και μικρές τοπικές κοινωνίες, οι οποίες θέλουν να συνεχίζουν να ζουν ήρεμα χωρίς προβλήματα και ταραχές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass