Τα θέματα των στρατοπέδων προωθεί ο Μαξ. Χαρακόπουλος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2019 15:32

Η απόδοση εκτάσεων ανενεργών στρατοπέδων στον Δήμο και τους πολίτες της Λάρισας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά και από ενημέρωση που είχε από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, μετέφερε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση των χώρων του ανενεργού στρατοπέδου «Τζήμα» στο Μεζούρλο, καθώς και μέρους του στρατοπέδου «Μπουγά» για τη διάνοιξη της οδού Τσιτσάνη. Πέραν των στρατοπέδων, αίτημα έχει διατυπωθεί από τον Δήμο και για το ακίνητο του πρώην «Στρατιωτικού Πρατηρίου Λάρισας», στο κέντρο της πόλης (28ης Οκτωβρίου και Παπακυριαζή), με στόχο τη δημιουργία χώρου στάθμευσης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, διαβεβαίωσε τον κ. Χαρακόπουλο ότι θα ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Ταμείου και του Δήμου Λαρισαίων.

Από την πλευρά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον υπουργό για το άμεσο ενδιαφέρον. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ο υπουργός έτεινε ευήκοον ους στο χρόνιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας. Στην παρούσα συγκυρία πιο ώριμο προβάλλει το αίτημα για την παραχώρηση των εκτάσεων του στρατοπέδου “Τζήμα”, που άλλωστε από ετών είναι εγκαταλελειμμένο. Η απόδοση στους πολίτες της Λάρισας των εκτάσεων του ανενεργού στρατοπέδου στο Μεζούρλο, θα αποτελέσει “ανάσα ζωής” για την πόλη. Θέλω να πιστεύω ότι η δημοτική αρχή, ως επισπεύδουσα, θα προσέλθει με δημιουργικές προτάσεις για την αξιοποίηση των χώρων προς όφελος των κατοίκων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass