Αποζημίωση για τη δωρεάν διέλευση μονίμων κατοίκων Τεμπών

ΖΗΤΑ Η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ * Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2019 15:30

Τη δυνατότητα της δωρεάν διέλευσης των δημοτών των Τεμπών από τα διόδια, για το 6μηνο που θα διαρκέσουν οι εργασίες συντήρησης της γέφυρας, με την προϋπόθεση να αποζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο την εκμεταλλεύτρια Εταιρεία θα εξετάσουν στη σημερινή συνάντησή τους ο γ.γ. Υποδομών κ. Καραγιάννης με τον γενικό εκτελεστικό διευθυντή της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κ. Δημήτρη Γκατσώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εταιρεία θα παρουσιάσει εκτιμήσεις για τον αριθμό των διελεύσεων των μονίμων κατοίκων Τεμπών από τον Σταθμό Διοδίων, ζητώντας τη σχετική αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Παρέμβαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα που ανέκυψε με την επισκευή της γέφυρας του Πηνειού στα Τέμπη και την υποχρέωση των δημοτών να πληρώνουν διόδια στην εθνική οδό σημειώνεται μετά από συνάντηση του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από ενημέρωση που είχε από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, είχε συνάντηση με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα, τονίζοντας ότι «είναι υποχρέωση της πολιτείας η διασφάλιση εναλλακτικής διαδρομής χωρίς διόδια. Από τη στιγμή που αυτή για λόγους συντήρησης της γέφυρας του Πηνειού καθίσταται μη προσπελάσιμη, είναι εύλογο το αίτημα του Δήμου για εξαίρεση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου και των εργαζομένων από την καταβολή διοδίων για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες συντήρησης».

Ο κ. Καραγιάννης, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου περί άμεσων ενεργειών, επικοινώνησε με τον γενικό εκτελεστικό διευθυντή της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κ. Δημήτρη Γκατσώνη, με τον οποίο θα έχει σήμερα και συνάντηση, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα που ανέκυψε, εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό στα Τέμπη από την προσεχή Δευτέρα.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα «για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass