Διεθνής διάκριση για Λαρισαίους αρχιτέκτονες

ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΝΕΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ – LEONARDO ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2019 15:20
Η μονοκατοικία που δημιούργησαν στη Λάρισα οι συμπολίτες μας αρχιτέκτονες, αναδείχθηκε ως κορυφαίο έργο αρχιτεκτονικής, μεταξύ των συμμετοχών Η μονοκατοικία που δημιούργησαν στη Λάρισα οι συμπολίτες μας αρχιτέκτονες, αναδείχθηκε ως κορυφαίο έργο αρχιτεκτονικής, μεταξύ των συμμετοχών

Διεθνές βραβείο κατέκτησαν Λαρισαίοι αρχιτέκτονες για το έργο τους.

Συγκεκριμένα το λαρισαϊκό αρχιτεκτονικό γραφείο «to the point architects» των Χρυσόστομου Κυπριτζή και Νέστορα Κανέλλου διακρίθηκε στη Διεθνή Μπιενάλε Νέων Αρχιτεκτόνων - Leonardo, με το δίπλωμα της Διεθνούς Ένωσης Ευρασιατικών Αρχιτεκτονικών οργανώσεων (IAUA) και προσκλήθηκε για την παραλαβή του σε ειδική τελετή που έγινε στις 12 Οκτωβρίου στο Μινσκ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αρχιτεκτονικής και Κατασκευών της χώρας, ο Αμερικανός πρέσβης και εκπρόσωποι αρχιτεκτονικών οργανώσεων και εταιρειών του κατασκευαστικού κλάδου.

Το έργο με το οποίο συμμετείχε η λαρισινή ομάδα στην Μπιενάλε, αφορά μία σύγχρονη μονοκατοικία που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην πόλη μας. Το κτίριο διακρίνεται για τις λιτές γραμμές του, την καθαρή του ογκοπλασία και για τη χρήση ιδιαίτερων υλικών.Τα δωμάτιά του διαρθρώνονται λειτουργικά γύρω από έναν ημιυπαίθριο χώρο μήκους εφτά μέτρων που αποτελεί και τον πυρήνα του σπιτιού.

Στην ομάδα μελέτης συμμετείχαν οι αρχιτέκτονες Δέσποινα Παυλίδου και Εύη Μπαλογιάννη, ενώ για την ολοκλήρωση του έργου το γραφείο συνεργάστηκε με τους μηχανικούς: Αγγελική Κοραή (πολιτικό μηχ.), Αθανάσιο Τζαβέλλα (μηχανολόγο μηχ.) και Θεόδωρο Κακαρδάκο (τοπογράφο μηχ.).

Να σημειωθεί ότι στο Μινσκ της Λευκορωσίας διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια η Διεθνής Μπιενάλε Νέων Αρχιτεκτόνων – Leonardo η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA) και άλλων αρχιτεκτονικών οργανώσεων. Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει σ’ αυτή εκατοντάδες έργα και προτάσεις από 28 χώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass