«Φιλόδημος» και για τα αδέσποτα

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΖΗΤΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2019 22:12

Λύση για τη μέριμνα και φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Φαρσάλων έρχεται να δώσει ο Δήμος ζητώντας την ένταξη μελέτης σε πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που ως στόχο έχει να αποτελέσει αρωγό στη λύση για το πρόβλημα της έξαρσης των αδέσποτων που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια, αλλά και να παράσχει την κατάλληλη φροντίδα στα ζώα.

Το καταφύγιο, σύμφωνα με την μελέτη, θα έχει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές προκειμένου τα ζώα να έχουν μια άνετη ζωή, χωρίς εγκλωβισμό και κλουβιά, ενώ παράλληλα θα γίνονται όλες οι απαιτούμενες κτηνιατρικές εξετάσεις και ενέργειες για την υγεία τους.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων, ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών κ. Αν. Λιαπής ενημέρωσε το σώμα ότι στην προσπάθεια του Δήμου Φαρσάλων για την εξασφάλιση χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Φαρσάλων» συνολικού προϋπολογισμού ποσού 410.000 ευρώ, προτίθεται να υποβάλει αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» για χρηματοδότηση μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ.

Τη χρηματοδότηση των 300.000 ευρώ θα λάβει ο δήμος από το πρόγραμμα, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τη σχετική έκπτωση που θα προκύψει από το έργο, ενώ αν υπάρξει υπόλοιπο θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Φαρσάλων. Το σχετικό θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο φάκελος αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη του Οκτώβρη και ο χώρος που θα φιλοξενήσει το συγκεκριμένο καταφύγιο θα είναι κοντά στον βιολογικό καθαρισμό της πόλης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα αποτελείται από δύο κύριες κτιριακές εγκαταστάσεις: Α) Το κτίριο διοίκησης-ιατρείου και το κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων. Το κτίριο διοίκησης-ιατρείο θα έχει εμβαδόν 103.60 m2 και αποτελεί συμβατική μονώροφη κατασκευή που στεγάζει τους παρακάτω χώρους: Το γραφείο διοίκησης και διαχείρισης της εγκατάστασης, αίθουσα προσωπικού, αποθήκη τροφών και υλικού. Η αποθήκη θα διαθέτει δύο προσβάσεις, η μία από το εσωτερικό και η άλλη από τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, αίθουσα παρασκευής και προετοιμασίας τροφής, αίθουσα ιατρείου μικρών ζώων διαστάσεων, αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων. Η αίθουσα θα διαθέτει δύο προσβάσεις, η μία από το ιατρείο και η άλλη από τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, 2 WC διαμορφωμένα για άτομα με ειδικές ανάγκες και χώρο αποδυτηρίων.

Το κτίριο θα χωρίζεται σε 30 εσωτερικά και εξωτερικά διαμερίσματα διαστάσεων 2,0 x 2,0 μ. Κάθε εξωτερικό διαμέρισμα θα συνδέεται άμεσα με αντίστοιχο εσωτερικό, ώστε το εσωτερικό να ικανοποιεί τις απαιτούμενες διαστάσεις ως αίθουσα διαμονής σκύλου και το εξωτερικό να ικανοποιεί τις απαιτούμενες διαστάσεις ως προαύλιο άσκησης σκύλου. Με τον τρόπο αυτό το υπόστεγο μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 30 σκύλους. Στον περιβάλλοντα χώρο θα υπάρχουν δέντρα ώστε να περιορίζεται η θέα από και προς την εγκατάσταση αλλά και να περιοριστεί ο θόρυβος στις εκτάσεις πέριξ της εγκατάστασης.

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass