Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Δράσεις πολιτισμού στα Πλατανούλια

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2019 22:12

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου αποχαιρέτησαν τις Γαλλίδες εκπαιδευτικούς ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανουλίων και ο δήμαρχος Τυρνάβου διά

του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Παιδείας κ. Χριστόφορου Κατσαρού, μετά από δύο εβδομάδες συνεργασίας.
Ο παπαγάλος Pelico μαζί με την Ann και την Klem, τις Γαλλίδες δασκάλες, ταξίδεψαν από τη βόρεια Γαλλία στο σχολείο για να γνωρίσουν τους μαθητές της Γ’ τάξης με σκοπό την ανταλλαγή πολιτιστικής κουλτούρας με μαθητές από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
Η εκπαιδευτικός της Γ΄ τάξης του σχολείου κ. Ελένη Στρουζιώτου και η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας κ. Πολυξένη Αργυροπούλου φιλοξένησαν τις Γαλλίδες εκπαιδευτικούς και οργάνωσαν μαζί τους δράσεις πολιτισμού στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Ελληνικά μέσα από γλωσσικές ασκήσεις και παραδοσιακές συνταγές, αναδεικνύοντας διατροφικές και άλλες συνήθειες του τόπου μας και ανακαλύπτοντας τις αντίστοιχες άλλων λαών. Οι μαθητές μύησαν τον παπαγάλο Pelico, και δι’ αυτού όλους τους μαθητές ανά τον κόσμο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, στον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από το μάθημα της μελέτης περιβάλλοντος και τις δράσεις της ευέλικτης ζώνης και της ημέρας αθλητικών δραστηριοτήτων.
Αυτές οι ξεχωριστές δράσεις και δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με την ανταλλαγή αναμνηστικών, φωτογραφιών, την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας με κάθε πρόσφορο τρόπο και τέλος την υπόσχεση για μια νέα συνάντηση … στη Γαλλία.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα