ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ:

Ψάχνουν στέγη για την Αντίσταση

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2019 20:14

Συνάντηση με το παράρτημα Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ / Δημοκρατικού Στρατού είχε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Ελασσόνας, η πρόεδρος κ. Α. Ψωμιάδου , ο αντιπρόεδρος κ. Θ. Συμεωνίδης και τα μέλη κ. Αθ. Ζιάκος,

Δ. Ταμουρίδης του ανέφεραν ότι ουσιαστικά το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης δεν λειτουργεί με υπαιτιότητα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, κρίνοντας ως απαραίτητη μια νέα προσέγγιση επί του θέματος.
Τα μέλη ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο ότι στον χώρο αυτό γίνεται το κέντρο τουριστικής προβολής της Επαρχίας Ελασσόνας, το οποίο δεν έχει ακόμα παραδοθεί ώστε να γνωρίζουμε τον ακριβή τρόπο λειτουργίας και ως εκ τούτου χρειάζεται πραγματικά χρόνος ώστε να βρεθεί λύση τόσο για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, όσο και για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που ψάχνει κι εκείνο χώρο.
Ο κ. Γάτσας τόνισε: «Το Μουσείο οφείλει να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, να συνδέεται, να επικοινωνεί και να ανατροφοδοτείται από το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο βρίσκεται και να ενδυναμώνει το αίσθημα της εντοπιότητας και της ιστορίας που προβάλλει με την έκθεση στοιχείων, όπως η μοναδικότητα του τόπου, της ιστορίας και των κατοίκων της περιοχής του.
Προτάσεις για την αναμόρφωση και τη λειτουργία του μουσείου εννοείται πως υπάρχουν, ωστόσο επιβάλλεται να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να δοθεί οριστική λύση».
Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Γάτσας ζήτησε από όλους να μεταβούν στον χώρο όπου έχουν τοποθετηθεί τα εκθέματα και των δύο Μουσείων, να διαπιστώσουν την κατάστασή τους, όπως επίσης και σε τι κατάσταση βρίσκεται ο χώρος αυτή τη στιγμή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass