Προς ανακύκλωση πάνω από 40 τόνοι καθαρού γυαλιού

Από τη συνεργασία επαγγελματιών και Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2019 20:01

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη μία ενημέρωση επαγγελματιών του κλάδου εστίασης – διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ) για την ορθή διαχείριση των γυάλινων συσκευασιών, που ως επί το πλείστον παράγουν από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.


Η ενημέρωση έγινε από συνεργάτες της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου. Κατά τη διάρκειά της, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, ενημερώθηκαν υπεύθυνοι και εργαζόμενοι των καταστημάτων, τόσο του κέντρου όσο και των συνοικιών της πόλης, οι οποίοι εξυπηρετούνται από τους πενήντα κώδωνες για τη συλλογή μόνο γυάλινων συσκευασιών που έχουν χωροθετηθεί, έτσι ώστε να βρίσκονται κοντά στις παραπάνω επιχειρήσεις.
Το έργο της ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών είναι ένα καλό παράδειγμα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, δηλαδή χωριστή συλλογή υλικού που θεωρείται ως ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος, προκειμένου να επιτευχθεί αύξηση των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων της ανακύκλωσης και ήδη προβλέπεται από την περιβαλλοντική νομοθεσία.
Επιπροσθέτως, με τη χωριστή συλλογή γυάλινων συσκευασιών στον μπλε κώδωνα προστατεύεται η ασφάλεια των εργαζομένων στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, όπου η διαλογή γίνεται χειρωνακτικά, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό του ρεύματος του γυαλιού εκτρέπεται από τον κοινό μπλε κάδο των τεσσάρων υλικών (χαρτί, πλαστικό, γυαλί μέταλλο). Αντίθετα το άδειασμα των κωδώνων γίνεται με μηχανικό τρόπο ελαχιστοποιώντας την επαφή εργαζομένων με το θραύσμα που προκύπτει.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, «η πλειονότητα των επαγγελματιών του κλάδου έχει αποδεχτεί και υποστηρίζει το έργο της ανακύκλωσης με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να συγκεντρώνονται και να οδηγούνται προς ανακύκλωση πάνω από 40 τόνοι καθαρού γυαλιού συσκευασίας». Παράλληλα, όμως, «εφιστά την προσοχή στους υπόλοιπους δημότες -οι οποίοι είτε από απροσεξία είτε από αδιαφορία- ρίχνουν στους κώδωνες άλλα ανακυκλώσιμα υλικά ή ακόμη και σκουπίδια.
Ας έχουμε πάντα υπόψη μας ότι αφενός η ρίψη λάθος υλικών σε κάδους ανακύκλωσης δυσχεραίνει τη διαδικασία της ανακύκλωσης, αφετέρου η ρίψη ανακυκλώσιμων υλικών σε κοινούς κάδους απορριμμάτων οδηγεί χρήσιμα υλικά σε ταφή και προκαλεί περιβαλλοντική και οικονομική επιβάρυνση στον Δήμο μας».
Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης είναι: 2410-680.200 (από Δευτέρα έως Παρασκευή, 07.00 - 15.00).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass