Άρχισαν εργασίες στη γέφυρα Τεμπών

ΔΙΕΚΟΠΗ ΧΘΕΣ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2019 22:04

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες αναστήλωσης της γέφυρας του Πηνειού στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία από την παλαιά εθνική οδό, η οποία διεξάγεται μόνο από τον αυτοκινητόδρομο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2020.

Πάντως –για την ώρα- η κίνηση έχει διακοπεί μόνο στο ύψος της γέφυρας των Τεμπών. Μπορεί δηλαδή κάποιος να φτάσει οδικώς στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής και ακολούθως να κάνει αναστροφή για να επιστρέψει. Όπως επίσης δύναται να κατευθυνθεί προς Ομόλιο και Στόμιο.

Στο μεταξύ από χθες η δημοτική αρχή Τεμπών, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις των μονίμων κατοίκων για να προμηθευθούν τα e way (κάρτες), για τη δωρεάν διέλευσή τους από τους σταθμούς διοδίων. Η κίνηση χθες ήταν περιορισμένη, αλλά τα στελέχη του Δήμου εκτιμούν ότι μέρα με τη μέρα το ενδιαφέρον θα αυξηθεί.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Την ικανοποίησή του για την κυβερνητική απόφαση αναφορικά με τη θετική εξέλιξη για τη δωρεάν διέλευση των μονίμων κατοίκων Τεμπών και των εργαζομένων στον Δήμο από τους σταθμούς διοδίων, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας. Ο Λαρισαίος πολιτικός από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα, με διαδοχικές συναντήσεις και επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, εξήγησε τους λόγους που πρέπει να βρεθεί λύση για τη δωρεάν διέλευση των κατοίκων από τα διόδια, καθώς οι εργασίες αναστήλωσης της γέφυρας των Τεμπών καθιστούν μη προσβάσιμη την κοιλάδα των Τεμπών, με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι οδηγοί να μην έχουν εναλλακτική διαδρομή, πλην του αυτοκινητόδρομου. Σε δήλωσή του ο κ. Κέλλας τονίζει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ με τη λύση που έδωσε αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της στους κατοίκους της υπαίθρου, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν την οικονομική επιβάρυνση των διερχόμενων μονίμων κατοίκων από τα διόδια».

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης «λόγω εργασιών συντήρησης η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή έως και την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται αποκλειστικά μέσω της νέας εθνικής οδού (ΠΑΘΕ).

Όπως σημειώνεται και στην απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. «η κίνηση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή θα αποκατασταθεί ως εξής:

Α/Κ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ -ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ

Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού.

Ι/Κ ΤΕΜΠΩΝ

Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού, και τη δημιουργία παράκαμψης στην περιοχή αναστροφής των οχημάτων του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου.

Ι/Κ ΟΜΟΛΙΟΥ-ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΕΡΑΤΑΡΙΑΣ

Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού, ενώ προβλέπεται και ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού με υποχρεωτική έξοδο των οχημάτων από την Π.Ε.Ο. μέσω του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Ομολίου.

Αντίστοιχα η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης, ενώ προβλέπεται ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού και η υποχρεωτική αναστροφή των οχημάτων της Π.Ε.Ο. με την κατασκευή προσωρινού κομβίδιου κυκλικής κίνησης.

Ι/Κ ΠΥΡΓΕΤΟΥ- Η/Κ ΡΑΨΑΝΗΣ

Η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass