«Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί»

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2019 15:22

«Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», με αυτό το μήνυμα το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» διοργάνωσε προχθές το βράδυ τη 13η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στη Λάρισα στο νυχτερινό κέντρο «ΠΑΣΑΓΙΟ Live».

Το μήνυμα της βραδιάς ήταν: «Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει… ο οδηγός της παρέας», ο ήρωας της βραδιάς, ο οποίος εάν τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν καταναλώσει αλκοόλ επιβραβεύεται με αναμνηστικά δώρα. Στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημά του και να κάνει χρήση των ΜΜΜ ή να καλέσει ένα ταξί, ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι του.

Οι εθελοντές - εργαζόμενοι της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» – μέλους του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” από το 2008 – σε συνεργασία με την Αστυνομία Λάρισας πραγματοποίησαν φιλικά αλκοτέστ και πρόσφεραν αναμνηστικά στους “ήρωες της βραδιάς” .

Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε 37 πόλεις της Ελλάδος ταυτόχρονα με πάνω από 48 πόλεις της Ευρώπης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Φέτος η Ευρωπαϊκή Νύχτα πραγματοποιήθηκε από εθελοντές εργαζόμενους της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», στη Λάρισα για 11η χρονιά και στην Κατερίνη για 9η συνεχόμενη χρονιά.

Περισσότεροι από 2.500 νέοι οδηγοί παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής και των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ

Αναλογικά διόδια, ιδίως στη διαδρομή Λάρισα- Βόλος ώστε το κοινό αίσθημα να μην νιώθει αδικημένο ζήτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός χαιρετίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια. «Πιστεύουμε στις δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης ιδίως όταν ξεκινούν από την μικρή ηλικία. Έτσι χτίζουμε μια καλύτερη κοινωνία που υπακούει στους κανόνες οδικής ασφάλειας. Εξίσου σημαντικές είναι και οι ασφαλείς οδικές υποδομές. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει το καλύτερο οδικό δίκτυο στη χώρα, με σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους που ενώνουν τις πρωτεύουσες των νομών. Παράλληλα βελτιώνουμε τους επαρχιακούς δρόμους και διεκδικούμε από το Υπουργείο και νέους οδικούς άξονες». Ο κ. Αγοραστός συνεχάρη τους διοργανωτές και ιδιαιτέρως την κ. Β. Μυλωνά, πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος που βασίζεται στη βιωματική μάθηση και τόνισε ότι είναι σημαντικό να συμμετάσχουν στις δράσεις, όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

«Πιστεύουμε βαθύτατα και έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι “όλα είναι θέμα παιδείας”, γι’ αυτό το στρατηγικό μας σχέδιο για την οδική ασφάλεια προβλέπει την εντατικοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης οδικής συμπεριφοράς στα σχολεία, σε συνδυασμό με την εισαγωγή μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδαγωγικά τμήματα των πανεπιστημίων και τη διοργάνωση ημερίδων με τη συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και Ο.Τ.Α.

Η πρωτοβουλία σας για την ενημέρωση των παιδιών μας είναι αξιέπαινη και εναρμονίζεται με την υλοποίηση του σχεδιασμού μας».

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής και αν. γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», που παρουσίασε το πρόγραμμά της για την ενημέρωση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Νομού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», σχετικά με την οδική συμπεριφορά και την οδική ασφάλεια.

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στους υπόλοιπους άξονες του σχεδίου της Ν.Δ. για την οδική ασφάλεια, επισημαίνοντας:

«Στόχος μας είναι η μείωση των θανάτων κατά 50% εντός της επόμενης δεκαετίας. Το σχέδιό μας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των οδικών δικτύων και των συναφών υποδομών, την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την παροχή αμεσότερης φροντίδας στους παθόντες, υπό τον συντονισμό διϋπουργικής επιτροπής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass