Κριτική της αντιπολίτευσης στην περιφερειακή αρχή

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2019 15:42

Στο στόχαστρο των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης βρέθηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, με αφορμή τη θέση και τη στάση που τήρησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αναλυτικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση τον επικρίνει για το πού διοχετεύονται οι πόροι του ΕΣΠΑ και τον Αχελώο, ενώ η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή για το θέμα της ΑΓΕΤ και τη μη έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα: 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης «ο περιφερειάρχης τσακώνεται με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το ύψος της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, του Π.Α.Α., κρύβοντας όμως όλοι τους (περιφερειακή αρχή και οι άλλες παρατάξεις) ότι αγωνιούν για το πώς θα διευκολυνθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και συνολικά οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου στη Θεσσαλία, προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και την κερδοφορία τους. Δεν λέτε ότι τα δισεκατομμύρια που δίνονται από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλα προγράμματα, προέρχονται από την κλεμμένη υπεραξία που παράγουν οι εργάτες και από την άγρια φοροληστεία του λαού μας και των άλλων λαών.

Όσον αφορά στην κατασκευή και λειτουργία του υδροηλεκτρικού έργου της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα, δεν είμαστε αντίθετοι, αλλά δεν συμφωνούμε με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που επιβάλλει η Ε.Ε. των μονοπωλίων και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, που υλοποιούν διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις και οι τοπικοί αστικοί θεσμοί (Περιφέρεια και Δήμοι). Εδώ, σε κάθε συνεδρίαση μας φέρνετε για έγκριση ένα σωρό περιβαλλοντικές μελέτες για φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, υδροηλεκτρικά, βιορευστά ιδιωτικά. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε το υδροηλεκτρικό έργο της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα να αποτελέσει άλλοθι για τη μη υλοποίηση του έργου της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου στη Θεσσαλία».

* Η ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης κατηγορεί τον περιφερειάρχη ότι «συνυπογράφει διώξεις από επιχειρηματικούς κολοσσούς εναντίων πολιτών, όταν διακυβεύονται σχεδιασμοί, όπως η καύση σκουπιδιών που γεμίζει τις τσέπες των εργοστασιαρχών. Τα γεγονότα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 18ης Οκτωβρίου μάλλον δεν χωρούν και πολλές ερμηνείες. Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία κατέθεσε ψήφισμα που ζητούσε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να: «υπερασπιστεί το δικαίωμα του λαού της περιοχής μας να αγωνίζεται και να παλεύει για εκείνο που η κοινωνία κρίνει ως κοινωνικά δίκαιο» και να: «καταδικάσει την ανακοίνωση της ΑΓΕΤ, καθώς και την κατάθεση αγωγής εναντίων πολιτών», καθώς και να: «βρεθεί απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να ποινικοποιήσει τους λαϊκούς αγώνες για μια καλύτερη ζωή». Οι πρώην κυβερνητικοί της παράταξης των ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν άγνοια για το ζήτημα και θιγόμενοι από την ερμηνεία της ψήφου τους από τον σύμβουλο της Αριστερής Παρέμβασης ως «δόσιμο» των πολιτών του Βόλου στις διωκτικές και δικαστικές αρχές με τις ευλογίες της ΑΓΕΤ. Από την πλευρά της η Αριστερή Παρέμβαση δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια υπομένοντας στωικά τον εκλογικό συσχετισμό, ούτε σκοπεύουμε απλά να καταγγείλουμε τις μεθοδεύσεις της αστικής πολιτικής. Προτείνουμε και παλεύουμε στο κίνημα ένα σχεδιασμό άμεσης κλιμάκωσης των αγώνων για γη και ελευθερία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass