Τιμάται ο Αγιος Δημήτριος στον Δήμο Τυρνάβου

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 15:34

Παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου θα πραγματοποιηθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.

Συγκεκριμένα, στον ιστορικό ενοριακό ναό του Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου μεθαύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 5.30 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του κ. Ιερώνυμου.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, το πρωί, θα τελεστεί Ορθρος και Θεία λειτουργία ιερουργούντος του αρχιερατικού επιτρόπου Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνος Μπλέτσα.

ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΛΙΘΟ

Τον πολιούχο και προστάτη του Άγιο Δημήτριο τιμά ο οικισμός του Μαυρόλιθου Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μεθαύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός από τον π. Αλέξανδρο Τοκμάκη, ενώ ανήμερα της γιορτής, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, το πρωί, θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Αμπελώνα πρωτ. Νεκταρίου Φωκίδη.

Ο Μαυρόλιθος ή αλλιώς Μικρόλιθος είναι ένας μικρός οικισμός του Δήμου Τυρνάβου και πρώην Δήμου Αμπελώνα, είναι από τους πιο μικρούς οικισμούς του Δήμου, με πληθυσμό μόνο 40 κατοίκους.

Παλιότερα που δεν υπήρχε η γέφυρα στον Πηνειό ποταμό, στη συνδετήρια οδό Μεταξύ εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης (κόμβος Τυρνάβου με την ΠΑΘΕ (κόμβος Γυρτώνης) η συγκοινωνία του Αμπελώνα με τον Μαυρόλιθο γινόταν με μια σιδερένια βάρκα, την περαταριά, που μετέφερε από ανθρώπους και ζώα έως αυτοκίνητα.

Οι κάτοικοι τις περιοχής ασχολούνται με τα αγροτικά προϊόντα και με την κτηνοτροφία, το φημισμένο προϊόν του Μαυρόλιθου είναι το καρπούζι, αλλά και το πεπόνι.

Το χωριό δεν έχει καφενεία – μαγαζιά και σχολείο, παρά μόνο μια εκκλησία και νεκροταφείο, ο κόσμος του χωριού στον ελεύθερο χρόνο πίνει τον καφέ του στα γύρω χωριά.

Δίπλα από τον οικισμό διέρχεται ο Πηνειός που είναι και ο προορισμός των ερασιτεχνών ψαράδων του ποταμού.

Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

 Επίσης, στη συνοικία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Αμπελώνα,

στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης γιορτάζει το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατήρτισε ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Καρυώτης, μεθαύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, παραμονή της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και θείο κήρυγμα.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου ανήμερα της εορτής θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Το απόγευμα τις ίδιας ημέρας μεθεόρτιος Εσπερινός και παράκληση.

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Καρυώτης και το εκκλησιαστικό συμβούλιου καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass