Υποψήφιος πρόεδρος της ΠΕΔ ο Θαν. Νασιακόπουλος

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ * Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ * ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 22:56
Τον Αθαν. Νασιακόπουλο θα στηρίξουν οι δήμαρχοι που προέρχονται από τον χώρο  της ΝΔ για την προεδρία της ΠΕΔ Τον Αθαν. Νασιακόπουλο θα στηρίξουν οι δήμαρχοι που προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ για την προεδρία της ΠΕΔ

Υποψήφιος για την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας θα είναι και επίσημα ο δήμαρχος Κιλελέρ, Αθαν. Νασιακόπουλος, μετά και την ομόφωνη στήριξη γαλάζιων δημάρχων και επικεφαλής παρατάξεων που στηρίχθηκαν από τη

ΝΔ.
Στο «αντίπαλο στρατόπεδο» δήμαρχοι του ΚΙΝΑΛ κατέρχονται με υποψήφιο πρόεδρο τον δήμαρχο Αγιάς Αντ. Γκουντάρα, ενώ ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο καθόδου στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ).
Τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια του νομού πρόκειται να συνεδριάσουν την ερχόμενη Τρίτη – το αργότερο έως τη μεθεπόμενη Πέμπτη, οπότε λήγει η προθεσμία - προκειμένου να εκλέξουν τους 125 εκλέκτορες οι οποίοι, έως τις 10 Νοεμβρίου, στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ θα αναδείξουν νέο πρόεδρο αλλά και Δ.Σ.
Δήμαρχοι της ΝΔ αλλά και επικεφαλής παρατάξεων και των 25 δήμων της Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν προχθές βράδυ στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» όπου κατέληξαν στην υποψηφιότητα του δημάρχου Κιλελέρ «με ομόφωνη απόφαση» όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο κ. Νασιακόπουλος. Στη συνάντηση συμμετείχαν, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου και οι δήμαρχοι, Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου, Τυρνάβου Γιάν. Κόκκουρας, Τεμπών Γ. Μανώλης, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκ. Ευαγγέλου αλλά και εκπρόσωπος της παράταξης του υποψηφίου δημάρχου Αγιάς, Γ. Αγγελάκα. Μάλιστα, από δήμους της Θεσσαλίας, που δεν κατέστη δυνατό να παραστούν οι ίδιοι οι δήμαρχοι, στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποί τους (αντιδήμαρχοι κ.ά.) όπως συνέβη με τους Δήμους Βόλου και Καρδίτσας. Τις εξελίξεις γύρω από την υποψηφιότητα Νασιακόπουλου παρακολουθούν και στελέχη της ΝΟΔΕ που σημειώνουν τον στόχο της ΝΔ, «μέσω της ενότητας», να διατηρηθεί η προεδρία της ΠΕΔ στη γαλάζια παράταξη. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ θα διαδεχθεί τον πρώην δήμαρχο Μουζακίου και νυν βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ, Γ. Κωτσό.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
Αντίπαλος του κ. Νασιακόπουλου θα είναι ο δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, έχοντας τη στήριξη δημάρχων που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Γκουντάρας -που είναι και ο παλαιότερος των δημάρχων του χώρου- είχε επιλεγεί εξαρχής για υποψήφιος πρόεδρος, αλλά οι δήμαρχοι του ΚΙΝΑΛ εξέταζαν παράλληλα το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρύτερου ψηφοδελτίου και για τον λόγο αυτό βολιδοσκοπούσαν τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη. Διεργασίες που δεν τελεσφόρησαν, καθώς ο κ. Καλογιάννης φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής του στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης (ΚΕΔΕ). Να διευκρινισθεί πως η υποψηφιότητα Γκουντάρα αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως τις επόμενες ημέρες.
ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, τα δημοτικά συμβούλια των 25 Θεσσαλικών δήμων θα εκλέξουν εκπροσώπους μέχρι την 31η Οκτωβρίου, ενώ μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα προκηρυχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Μία ημέρα νωρίτερα των εκλογών, οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου θα καταθέσουν την υποψηφιότητά τους στον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης που τυγχάνει και δήμαρχος της έδρας της ΠΕΔ, τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη.
Από τις εκλογές στα δημοτικά συμβούλια θα αναδειχθούν -αναλογικά και μέσω ψηφοδελτίων των παρατάξεων σε κάθε δήμο- οι 125 συνολικά εκλέκτορες (δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι) που θα αναδείξουν το 21μελές ΔΣ της ΠΕΔ, που θα απαρτίζεται από 13 Δημάρχους και 8 Δημοτικούς Συμβούλους.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ
Όπως προβλέπεται και από τη διαδικασία για την ανάδειξη των εκλεκτόρων απαιτείται ειδική συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων. Έτσι λοιπόν, κάλπες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών θα στηθούν την ερχόμενη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Στα Δημοτικά Συμβούλια Ελασσόνας, Κιλελέρ και Φαρσάλων θα ψηφίσουν την Τρίτη 29 Οκτωβρίου. Την ίδια ημέρα ενδεχομένως να ψηφίσουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τυρνάβου, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγιάς θα ψηφίσουν ή την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου ή την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου. Τέλος, μεταξύ της Τρίτης 29 και της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου αναμένεται να στηθούν κάλπες και στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass