Συνεργασία ΓΕΩΤΕΕ - Γεωπονικού Συλλόγου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΟΙΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 15:46

Σε κοινή συνεδρίαση βρέθηκαν προ ημερών αλλά μετά από πολλά χρόνια η Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας και το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον γεωτεχνικό χώρο, ενώ συναποφασίστηκε χρονοδιάγραμμα δράσεων για το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρεται στην κοινή τους ανακοίνωση «οι δύο φορείς αποτέλεσαν και αποτελούν σύμβουλους της Πολιτείας και συγκεκριμένα των δήμων του Νομού Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Στόχος τους είναι πάντα η προάσπιση των συμφερόντων των Γεωπόνων και των Γεωτεχνικών, καθώς και η ανάδειξη προβλημάτων, που αφορούν στον Γεωτεχνικό - Αγροδιατροφικό χώρο γενικότερα».

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κ. Γιαννακός τόνισε ότι «το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και ο Γεωπονικός Σύλλογος ήταν σε πλήρη ταύτιση απόψεων και θέσεων από την ημέρα ίδρυσης του Συλλόγου έως και σήμερα και είναι ευχή όλων να συνεχιστεί αυτή η αγαστή συνεργασία. Ως νέος Πρόεδρος και εκπροσωπώντας το καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο θέλησε να επισημάνει το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στις σημερινές δύσκολες χρονικά συγκυρίες για τον κλάδο».

Ο δε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Δημ. Ντογκούλης τόνισε ότι «είναι τιμή για το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο να έχει ως βασικό του συνεργάτη τον Γεωπονικό Σύλλογο σε όλες του τις δράσεις εντός του Νομού Λάρισας και όχι μόνο». Πρόσθεσε ότι «ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος Γεωπονικός Σύλλογος της χώρας και αναμφισβήτητα ο πιο δραστήριος και ότι οι τελευταίες διοικήσεις του Συλλόγου ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη των δράσεων και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει προσπάθεια και για τη δική τους πορεία». Υπογράμμισε ότι θεωρεί δεδομένη την επιστημονική συμβολή του συλλόγου σε οποιοδήποτε θέμα προκύψει στο επόμενο χρονικό διάστημα και όσον αφορά στο κοινό χρονοδιάγραμμα οι δύο φορείς αποφάσισαν τη διενέργεια τριών εκδηλώσεων στο επόμενο τρίμηνο και μίας μεγάλης εκδήλωσης στα μέσα του 2020. Παράκληση της διοίκησης και των δύο φορέων είναι η υποστήριξη και η συμμετοχή των επιστημόνων συναδέλφων στα όργανα των φορέων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ούτως ώστε να αναβαθμιστεί το επιστημονικό και κοινωνικό προφίλ, το οποίο λόγω κακών πολιτικών συνθηκών τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί υποβάθμιση».

Τέλος, προαναγγέλθηκε η δημιουργία κοινών ομάδων εργασίας με πρώτες την ομάδα ενημέρωσης και δημιουργίας προτάσεων για τη νέα ΚΑΠ και την ομάδα κατάρτισης σχεδίου για τις περιοχές NATURA της Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν για τη Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε. οι κ. Ντογκούλης Δημήτριος (πρόεδρος), Ζτρίβας Σπυρίδων (αντιπρόεδρος), Γρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Γενικός Γραμματέας), Ντάκης Δημήτριος (ταμίας), Κυργιάκης Γεώργιος, Αποστολίδης Κοσμάς, Παναγούλης Χρήστος, Ράπτης Χρήστος (μέλη). Για το Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας οι κ. Γιαννακός Κωνσταντίνος (πρόεδρος), Ρωμανόπουλος Γεώργιος (αντιπρόεδρος), Ζαχαρής Αλέξανδρος (ταμίας), Γραβάνης Αθανάσιος, Κατσής Θεόδωρος, Παναγούλης Χρήστος (μέλη).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass