«Καμπάνα» σε πρώην αστυνομικό διευθυντή

ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2019 22:04

Ποινή φυλάκισης 7 μηνών επέβαλε δικαστήριο της Λάρισας σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος έχει διατελέσει και αστυνομικός διευθυντής, για αναφορά που κατέθεσε εναντίον συνδικαλιστή συναδέλφου του, η οποία αποδείχθηκε, σύμφωνα με το δικαστήριο, ψευδής.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τιμώρησε τον αξιωματικό εν αποστρατεία, καθώς τον έκρινε ένοχο για δύο πράξεις: για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με όσα κατηγορείτο ο αξιωματικός, ενώ πραγματοποιούσε επιθεώρηση, εντόπισε, όπως ισχυριζόταν, παρατυπία από το πλήρωμα ενός περιπολικού στη Λάρισα. Συγκεκριμένα διαπίστωσε πως ένα δίδυμο αστυνομικών έκανε έλεγχο μόνο σε ένα κατάστημα και επιλήφθησαν μόνο σε δύο περιπτώσεις διατάραξης κοινής ησυχίας, χωρίς να πραγματοποιήσουν άλλους ελέγχους, πιστεύοντας έτσι πως εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.

Τόνιζε μάλιστα στα συμπεράσματά του πως ο ένας αστυνομικός (συνδικαλιστής, που εν συνεχεία κινήθηκε δικαστικά εναντίον του) είχε αποχωρήσει από την υπηρεσία του μία ώρα νωρίτερα από το κανονικό ωράριο (ήταν να σχολάσει στις 6 το πρωί και έφυγε στις 5), αλλά είχε και μειωμένη απόδοση.

Όπως αποδείχθηκε όμως ο συνδικαλιστής συνάδελφός του είχε πάρει σχετική άδεια από τον διοικητή της Υπηρεσίας του, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες γι’ αυτό.

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής τιμωρήθηκε με συνολική ποινή 7 μηνών (5 μήνες για κάθε πράξη) με τριετή αναστολή.

 

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass