Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2019 15:46

Πλούσιες εκδηλώσεις για τον Αγιο Δημήτριο

ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΡΙΤΣΙΛΑΡ

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή: 7.30: Όρθρος – Θ. Λειτουργία. Στις 18.30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Αύριο Σάββατο: 7.30: Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου. Στις 18.00: Μεθέορτος Εσπερινός-Λιτάνευση των Αγίων Εικόνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου και της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίας του Κριτσιλάρ) με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λαρισαίων πέριξ της Ενορίας της Νέας Σμύρνης.

Κυριακή: 7.30: Όρθρος – Θ. Λειτουργία. 17.00: Μέγας Εσπερινός της Αγίας Σκέπης και Δέηση εις την Υπεραγία Θεοτόκο. Κατόπιν αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στην έδρα της στα Μύρα της Λάρισας.

*Το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται με το Αστικό Νο1.

* * *

Αγρυπνία στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Ιερά αγρυπνία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 27 Οκτωβρίου, από τις 8 ως τις 12:30, στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, με αφορμή την εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

* * *

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Καστρί Αγιάς

Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στο Καστρί Αγιάς.

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. Σήμερα το απόγευμα, στις 6:30, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και περιφοράς της εικόνας, ενώ θα προσφερθεί στους πιστούς, όπως προστάζει η παράδοση, πλιγούρι με κρέας μοσχάρι, γνωστό στους ντόπιους ως κουρμπάνι. Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων επαρχίας Αγιάς θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και θα ακολουθήσει γλέντι για όλους.

* * *

Αγρυπνία στην Αγία Τριάδα Σπαρμού

Αγρυπνία, από τις 8 μ.μ. έως τη 1 π.μ., θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Σπαρμού Ολύμπου, το βράδυ της Κυριακής 27 Οκτωβρίου επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου.

* * *

Αγρυπνία Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στον Αγ. Αχίλλιο

Στις 29 Οκτωβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας και πανηγυρίζει ο Ναός του Αγίου Αχιλλίου, που έχει μεγάλη εικόνα της Αγίας, ευλαβικό αφιέρωμα των ενοριτών, καθώς και τμήμα του χαριτοβρύτου λειψάνου της. Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία, κατά την οποία θα τελεστεί το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ. Μεταλήψεως και θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass