Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προετοιμασίες...για τον χειμώνα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2019 15:41

Στην ετοιμότητα των υπηρεσιών για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, αλλά και για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων τα οποία εμφανίζονται συχνά και με μεγάλη ένταση τα τελευταία χρόνια, δόθηκε βαρύτητα στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Η σύσκεψη είχε στόχο τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των πιθανών εκτάκτων καιρικών φαινομένων ενόψει του χειμώνα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλη Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Λαδόπουλος, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Καραμπούζης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Γαβριηλίδης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Στρατού, της Αεροπορίας, Δασάρχες και των εκπρόσωποι Δασαρχείων, των ΔΕΥΑ, των Δήμων, των εθελοντικών οργανώσεων κ.α.

Χρ. Καλομπάτσιος

Στην τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα έργα και δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών του νομού Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα έκανε αναφορά σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορούν τον καθαρισμό ρεμάτων και τη διευθέτηση χειμάρρων, έργα τα οποία είχαν να γίνουν πολλά χρόνια. Υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που ενδεχομένως να υπάρξουν. Έχει προχωρήσει η προμήθεια άλατος και η συντήρηση των μηχανημάτων.