Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τιμάται η επέτειος του «ΟΧΙ»

ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2019 22:00
Στιγμιότυπα από τη χθεσινή τελετή στο μνημείο πεσόντων στον χώρο της Τούμπας Στιγμιότυπα από τη χθεσινή τελετή στο μνημείο πεσόντων στον χώρο της Τούμπας

Με τη βοήθεια του καλού καιρού και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα γιορταστεί η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στον Δήμο Τυρνάβου έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Τόσο για τις πόλεις του Τυρνάβου και του Αμπελώνα όσο και για τα δημοτικά διαμερίσματα.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Στην πόλη του Τυρνάβου χθες στις 12 το μεσημέρι, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες νεκρούς στο Ηρώο που βρίσκεται στον χώρο της Τούμπας, στον δημοτικό κήπο. Τη δέηση τέλεσαν ο αρχιμανδρίτης του ενοριακού ναού Αγίου Γεωργίου π. Ιάκωβος Καλκούλης και οι προϊστάμενοι του μητροπολιτικού ναού Παναγίας Φανερωμένως, αρχιμανδρίτης π. Γεδεών Μαντάς και των ενοριακών ναών Αγίου Ιωάννη και Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου, πρωτ. π. Γεώργιος Παπαϊωάννου και o πρωτ. π. Ιωάννης Καραμπίνης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της πόλης. Στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ι. Κόκουρας, o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Αλέξανδρος Τσάτσος, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σακούτσιος, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κ. Γιώργος Παπαλέξης, ο διοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου Σεραφείμ Μπίρδας Αστυνόμος Α’, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπείες μαθητών από όλα τα σχολεία. Τελετάρχης ήταν η κ. Ιωάννα Καλιαρδού.

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής επετείου, στις 7:30 το πρωί θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών των τεσσάρων ενοριών του Τυρνάβου.

Στις 8 το πρωί θα γίνει έπαρση σημαίας στην Κεντρική πλατεία.

Στη συνέχεια στις 10:45 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, ενώ στη συνέχεια θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στην Κεντρική πλατεία για τους πεσόντες νεκρούς και κατάθεση στεφάνων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου κ. Κωνσταντινιά Πατσή. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την παρέλαση της Φιλαρμονικής του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Θέμη Σαμαντζή, τμημάτων των σχολείων, καθώς και με δεξίωση στο Δημαρχείο.

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανάλογες είναι οι εκδηλώσεις και στην πόλη του Αμπελώνα σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει ο Δήμος.

Τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου στις 7:30 θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών από όλους τους ιερούς ναούς της πόλης του Αμπελώνα διάρκειας 5’.

Στις 8 το πρωί θα γίνει έπαρση της σημαίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Στις 9:45 το πρωί θα γίνει αναχώρηση των επισήμων από το δημοτικό κατάστημα για τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα.

Στις 10:15 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία, ενώ στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο και καταθέσεις στεφάνων. Την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα κάνει ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Σωτήρης Μπλάνας.

Στις 11 το πρωί θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών των δημοτικών σχολείων, του γυμνασίου και του λυκείου και αμέσως μετά θα δοθεί δεξίωση στο πρώην δημαρχείο Αμπελώνα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα