Πάνδημο «τελευταίο αντίο» σε Ελασσονίτη στρατιωτικό

«ΕΦΥΓΕ» 48ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΧΑΓΟΣ ΑΠΟ ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Δημοσίευση: 29 Οκτ 2019 22:05

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Πάνδημο και με τις δέουσες στρατιωτικές τιμές ήταν το «τελευταίο αντίο» σε Ελασσονίτη στρατιωτικό που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών, μετά από ολιγόμηνη μάχη με ανίατη και σπάνια ασθένεια.


Πρόκειται για τον λοχαγό Γιώργο Ηλία Κεδρά, που υπηρετούσε στο ΤΥΠ/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε στο 424 ΓΣΝΕ, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.
Ο Γιώργος Κεδράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ευγενής, σοβαρός και μετρημένος, με τρόπους, χαμογελαστός, καλοσυνάτος, «παιδί - μάλαμα» και η άσχημη είδηση του θανάτου του «ξάφνιασε» και συγκίνησε όσους τον γνώριζαν αλλά και όσους δεν γνώριζαν για την περιπέτεια της υγείας του.
Αφήνει πίσω τους γονείς του και τους 2 αδελφούς του με τις οικογένειές τους.
Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε μέσα σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης στη γενέτειρά του την Ελασσόνα, το μεσημέρι του Σαββάτου (ανήμερα του Αγίου Δημητρίου), στον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (συνοικία Αμπελοκήπων), όπου λειτούργησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκανάτσιος.
Εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν εκεί για να συλλυπηθούν τους δικούς του ανθρώπους και να τους συμπαρασταθούν στο βαρύ πένθος τους. Ανάμεσά τους, αντιπροσωπεία αξιωματικών του τάγματος όπου υπηρετούσε ο εκλιπών και συνάδελφοί του στρατιωτικοί.
Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα στεφάνια ξεχώριζαν αυτά του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστρατήγου Γ. Καμπά και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντων. Οικονόμου (…έστειλε και εκπρόσωπό του αξιωματικό).
Σε σύντομο επικήδειο, ο αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Γούναρης μίλησε για την πορεία και τις διακρίσεις του εκλιπόντος και στάθηκε ιδιαίτερα στον στρατιωτικό και στον άνθρωπο Γιώργο Κεδρά, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Γιώργος ήταν χαμογελαστός, ήρεμος, με γλυκύτητα στους τρόπους του, αρεστός στους συναδέλφους του, εξυπηρετικός, ευγενικός, με κατανόηση και σεβασμό στις ανάγκες των άλλων, προσαρμοστικός. Επιβεβαίωνε το…«όπου Γιώργος και μάλαμα» του λαού μας. Ο Γιώργος ήταν ένα κομμάτι χρυσάφι, με αδαμάντινο χαρακτήρα!».
Η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο της Ελασσόνας, με τη μεταφορά της σορού, σκεπασμένης με τη γαλανόλευκη σημαία και με την τιμητική ρίψη πυροβολισμών. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα και η Μπάντα της 1ης Στρατιάς.
Το «παρών» έδωσαν: ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας Θανάσης Ζιώγας, αντιδήμαρχοι, ο πρ. βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass