Το «αντίο» του Δημήτρη Κατσαρού

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ *ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2019 15:00

«Η εφαρμογή της διαμεσολάβησης αποτελεί πραγματική πολιτική μεταρρύθμιση και θα έχει πολλαπλές και πολυεπίπεδες ευεργετικές επιδράσεις στη λειτουργία της πολιτείας με τη διευκόλυνση του μηχανισμού απονομής της δικαιοσύνης, αλλά και στον χώρο της οικονομίας με εξοικονόμηση δαπανών και χρόνου».

Με αυτήν τη δήλωση και με αφορμή τη λήξη της θητείας του, ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας (ΙΝ.ΚΑ.ΔΙ.Λ.) ο κ. Δημήτρης Κατσαρός παραδίδει τη «σκυτάλη», καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένη η ανάδειξη της νέας διοίκησης του Ινστιτούτου.

«Σε λίγες μέρες αναμένεται να λάβει τη μορφή νόμου το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διαμεσολάβηση. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του νομοσχεδίου, η διαμεσολάβηση γίνεται υποχρεωτική για μια ευρεία ομάδα υποθέσεων του Αστικού Δικαίου. Πριν δηλαδή η διαφορά κριθεί από το Δικαστήριο, θα διέρχεται υποχρεωτικά από το στάδιο της διαμεσολάβησης, σε μια προσπάθεια επίλυσης αυτής με τη βοήθεια του διαπιστευμένου διαμεσολαβητή και των δικηγόρων των μερών. Αν τυχόν δεν ευδοκιμήσει η προσπάθεια, τότε και μόνον θα ακολουθεί η δικαστική διαδικασία», λέει και συνεχίζει: «Η νέα περίοδος της διαμεσολάβησης συμπίπτει με τη λήξη της θητείας μου ΙΝ.ΚΑ.ΔΙ.Λ. στη διάρκεια της οποίας θέσαμε τις βάσεις για τη προώθηση της διαμεσολάβησης στην περιοχή μας. Με την ευκαιρία αυτή, αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω δημόσια αναφορά σε όσους βοήθησαν στη δημιουργία και στήριξη του φορέα, ο οποίος το 2013, όταν και ιδρύσαμε το ΙΝ.ΚΑ.ΔΙ.Λ. ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και το Επιμελητήριο Λάρισας, ήταν ο μοναδικός στη περιφέρεια της χώρας. Καταρχάς στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, στον πρόεδρο Σωτήρη Γιαννακόπουλο που ήταν από την αρχή υπέρμαχος της φιλοσοφίας της διαμεσολάβησης, καθώς και στον πρώην πρόεδρο Δημήτρη Αδάμ. Επίσης βοήθησαν οι εκπαιδευτές, ενώ ελπιδοφόρα ήταν η συμμετοχή δεκάδων δικηγόρων και όχι μόνον. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο Τρύφωνα Τσάτσαρο, πρώην Α΄ αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ο οποίος από το 2013 μέχρι σήμερα ήταν η κινητήρια δύναμη του φορέα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass