Απεβίωσε στη Ρώμη ο γιατρός Νίκος Σικλόγλου

«ΑΠΟΔΗΜΟΣ» ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2019 19:00

Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, την περασμένη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, σε ηλικία 68 ετών, ο γνωστός «απόδημος» γιατρός – συγγραφέας Νίκος Σικλόγλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη Ρώμη ύστερα από ανακοπή καρδιάς.

Η είδηση του θανάτου του πολυσχιδή και πολυπράγμονα «οραματιστή» Ελασσονίτη - Έλληνα της διασποράς ξάφνιασε, σκορπίζοντας συγκίνηση και θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν. Μόλις πριν λίγες ημέρες (…24 Οκτωβρίου) είχε ενδιαφέρουσα κουβέντα σε τηλεοπτικό σταθμό για τα σχέδιά του, με αφορμή επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Δρ. Νίκος Σικλόγλου, καταγόμενος από τον Λόφο Ελασσόνας, ήταν πνεύμα ιδιαίτερα ανήσυχο, καλλιεργημένος, πολυμαθής, αγαπούσε ιδιαίτερα την Πιερία και τον Όλυμπο και ήταν ο εμπνευστής της Ολυμπιακής Ακαδημίας Κλασικών Σπουδών («Σχολείο του Ολύμπου»). Μάλιστα για την υλοποίηση του οράματός του φέτος το καλοκαίρι είχε συναντηθεί και με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το project.

Ακόμη, μεταξύ των πολλών και πολύπλευρων δραστηριοτήτων του, είχε πρόσφατα εκδώσει και το βιβλίο «Όραμα στα μέτρα σου – Πώς να μετατρέπεις τo αδιανόητο σε αναπόφευκτη πραγματικότητα» (Sogni su misura – Come rendere inevitabile l’ impossibile).

Είχε συνδέσει το όνομά του με το Διεθνές Ίδρυμα «Αριστοτέλειον» στη Ρώμη, που «απλώθηκε» σε διάφορες γωνιές του κόσμου.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass