Δημοπρατείται η μελέτη της ανατολικής παράκαμψης

«ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ» ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2019 22:06
Από τη διαμαρτυρία φορέων και κατοίκων του Αγ. Γεωργίου τον Μάρτιο του 2018 μετά τον θανάσιμο τραυματισμό σε τροχαίο δυστύχημα νεαρής ποδηλάτισσας Από τη διαμαρτυρία φορέων και κατοίκων του Αγ. Γεωργίου τον Μάρτιο του 2018 μετά τον θανάσιμο τραυματισμό σε τροχαίο δυστύχημα νεαρής ποδηλάτισσας

Στη δημοπράτηση της μελέτης για το πρώτο τμήμα της ανατολικής παράκαμψης της Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης με 1 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό βήμα αναζήτησης λύσης στο πρόβλημα του κυκλοφοριακού φόρτου της οδού Βόλου, ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων της περιοχής.

Τα θανατηφόρα δυστυχήματα όπως και τα αναρίθμητα τροχαία ατυχήματα στην οδό Βόλου προκαλούν τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου που αναζητούν βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες λύσεις προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Βόλου να διεξάγεται με ασφάλεια.

Με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό να σημειώνει στην «Ε» πως «δίνουμε προτεραιότητα στη μελέτη της ανατολικής παράκαμψης Λάρισας, ούτως ώστε να προκύψει η κατασκευή της περιφερειακής αυτής οδού».

Στην τελευταία σύσκεψη φορέων της πόλης, βουλευτών και κατοίκων της συνοικίας που συγκάλεσε ο Δήμος Λαρισαίων μετά τον θανάσιμο τραυματισμό νεαρής ποδηλάτισσας, ο κ. Αγοραστός είχε ανακοινώσει την πρόθεση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει τη μελέτη ενώ στην ίδια σύσκεψη είχε αποφασισθεί, μακροπρόθεσμα, η πόλη να διεκδικήσει το έργο της ανατολικής παράκαμψης, που θα συνδέσει οδικά τον κόμβο της «Βιοκαρπέτ» με την οδό Βόλου και θα καταλήγει στη Λεωφόρο Καραμανλή.

Υπενθυμίζεται πως μεσοπρόθεσμα οι κάτοικοι ζητούσαν η οδός Βόλου να χαρακτηριστεί αστικός δρόμος για να απαγορευθεί έτσι η διέλευση οχημάτων βαρέως τύπου.

Η δεύτερη φάση της ανατολικής παράκαμψης θα μελετηθεί, επίσης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας το επόμενο διάστημα. Προς το παρόν το πρόβλημα της επικίνδυνης διασταύρωσης της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου με την παλαιά εθνική οδό Αθηνών αντιμετωπίζεται οριστικά με την κατασκευή κυκλικού κόμβου στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Λεωφόρου Καραμανλή, που υλοποιεί η Περιφέρεια.

ΜΕΛΕΤΗ

Η μελέτη (της πρώτης φάσης) της ανατολικής παράκαμψης Λάρισας θα προβλέπει τη σύνδεση της οδού Βόλου, μέσω της οδού Λιδορικίου στο ύψος της τάφρου Ι1 και από το ανάχωμα παράλληλα με τις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας Μάχης θα καταλήγει στη Λεωφόρο Καραμανλή, στη διασταύρωση με την οδό Αγιάς όπου στο πλαίσιο των εξελισσόμενων έργων, κατασκευάζεται σήμερα κυκλικός κόμβος.

Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με 1 εκατ. ευρώ δίνει τη δυνατότητα δημοπράτησης της μελέτης που θα αποτελέσει «το πρώτο τμήμα της ανατολικής παράκαμψης Λάρισας με στόχο την κυκλοφοριακή αποφόρτιση της οδού Βόλου με τη χρήση της από τους διερχόμενους αλλά και τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής» όπως σημειώνεται από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

«Με στρατηγικό σχεδιασμό» σημειώνει στην «Ε» ο κ. Αγοραστός, με αφορμή τη χρηματοδότηση της μελέτης «δημιουργούμε συνθήκες για την ασφάλεια της μετακίνησης των ανθρώπων και για την αποσυμφόρηση της οδού Βόλου. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για να μην χαθεί πλέον άλλος πολύτιμος χρόνος. Προχωράμε και δίνουμε προτεραιότητα στη μελέτη της ανατολικής παράκαμψης Λάρισας, ούτως ώστε να προκύψει η κατασκευή της περιφερειακής αυτής οδού».

 

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass