«Παράνομη μετανάστευση: Τοπικές κοινωνίες και υπόγεια εισβολή»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ»

Δημοσίευση: 01 Νοε 2019 16:14

Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «στο φλέγον θέμα της υποδοχής και «φιλοξενίας» παράνομων μεταναστών στην περιοχή μας, πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος σοβαρής και μόνιμης αντιμετώπισης είναι η ενημέρωση των δημοτών και η συμμετοχή τους στην τελική απόφαση, αλλά και στη διαμόρφωση των απαιτούμενων δράσεων, στην περίπτωση που για άλλη μια φορά αγνοηθούν από την Κεντρική και Τοπική εξουσία.

Πιστεύουμε ότι η ενημέρωση προς τον πολίτη, θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και λεπτομερής, από ανθρώπους που έχουν τη γνώση και την εξειδίκευση. Για τον λόγο αυτό, διοργανώνουμε ανοιχτή δημόσια εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 20:00 με θέμα "Παράνομη Μετανάστευση: Τοπικές Κοινωνίες και Υπόγεια Εισβολή".

Με ομιλητές τους: Ρωμανό Κωνσταντίνο, καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, συγγραφέα των βιβλίων "Από την Εθνοκτονία στην Αφύπνιση", "Ελληνιστικό Ισλάμ" κ.α. ο οποίος θα αναπτύξει την εθνική και κοινωνική διάσταση του μεταναστευτικού.

Μαζί του θα είναι ο αντιστράτηγος ε.α. και διεθνολόγος Ιωάννης Μπαλτζώης, μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) και του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Αναλύσεων (ΕΛΚΕΔΑ), ο οποίος θα αναπτύξει τη γεωπολιτική διάσταση του προβλήματος, έχοντας επιπλέον την εμπειρία της συμμετοχής του ως παρατηρητής και αξιωματικός επιχειρήσεων της ECMM (European Community Monitor Vision), τo 1992-93, κατά τον πόλεμο της Βοσνίας, το 1995-2000 ως υπασπιστής του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου και ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ , το 2000-2003, κατά τη διάρκεια της Ιντιφάντα του Αλ Ακτσά.

Ο τυχοδιωκτισμός στην πολιτική οδηγεί σε σίγουρη αποτυχία. Όταν την πρωτοβουλία για δράσεις σχετικές με τεράστια ζητήματα αναλαμβάνεται από ιδιώτες χωρίς σχεδιασμό, χωρίς στόχευση και προοπτική, χωρίς καμία πολιτική εμπειρία και γνώση με μόνη στόχευση την προσωπική προβολή και την πρόσκαιρη δημοσιότητα τότε και ο σκοπός ακυρώνεται αλλά και πολλοί άνθρωποι που με ενθουσιασμό και χωρίς ιδιοτέλεια τους ακολουθούν απογοητεύονται. Το βιώσαμε στον αγώνα για τη Μακεδονία, ας μην το ζήσουμε ξανά.

Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε όλες τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και στη δημόσια συζήτηση ώστε να συνδιαμορφώσουν την πρόταση που θα προτείνουμε για υιοθέτηση από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, για να δείξουμε ότι η Λάρισα ενωτικά και με σεβασμό στην ταυτότητα και την παράδοσή της αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του καιρού μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass