Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Νοε 2019 15:00

Εκδήλωση Λαρισαίων μηχανικών απόψε από την «Περιβάλλουσα»

Σε εκδήλωση, ενόψει των εκλογών στο ΤΕΕ μεθαύριο Κυριακή, καλεί τα μέλη και τους φίλους της σήμερα Παρασκευή 1 Νοεμβρίου η παράταξη «Περιβάλλουσα Θεσσαλών Μηχανικών», από τις 9.30 το βράδυ, στο μπαρ «Bogart» στον πεζόδρομο της Πανός.

 

* * *

24ωρη απεργία ωρομίσθιων του Πανεπιστημίου

24ωρη απεργία προκήρυξε για σήμερα Παρασκευή, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, για τους εργαζόμενους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς (ακαδημαϊκοί υπότροφοι) του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, (νυν Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), στηρίζοντας το αίτημά τους να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και αξιοπρεπείς συμβάσεις εργασίας.

 

* * *

Εκλογές στο ΤΕΕ μεθαύριο Κυριακή

Στις κάλπες προσέρχονται μεθαύριο Κυριακή 3 Νοεμβρίου και οι Λαρισαίοι μηχανικοί προκειμένου να ψηφίσουν για την ανάδειξη των τοπικών και κεντρικών οργάνων διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την επόμενη τριετία. Δικαίωμα ψήφου στη Λάρισα έχουν περίπου 2.200 μέλη του ΤΕΕ, στα γραφεία του οποίου οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από 8 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.

 

* * *

Σύσκεψη σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Σύσκεψη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αντιπροσώπων Σωματείων και εργαζομένων, οργανώνει την Πέμπτη 7 Νοέμβρη,

η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου (οδός Εργ. Πρωτομαγιάς 6).

Θέμα της σύσκεψης είναι «Εκτίμηση των τελευταίων κινητοποιήσεων ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο – Εξελίξεις στο ασφαλιστικό – Προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα».

 

* * *

Συνέλευση Καταστηματαρχών Παραλίων Ν. Λάρισας

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλιών Ν. Λάρισας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας.

 

* * *

Ερώτηση για τον καταρροϊκό

ΤΟΥ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την απόρριψη τροπολογίας για τον καταρροϊκό πυρετό που έπληξε τους κτηνοτρόφους της Λάρισας. Η ερώτηση εστιάζει στους λόγους για τους οποίους δεν έγινε αποδεκτό το δίκαιο αίτημα των κτηνοτρόφων του νομού Λάρισας για την καταβολή αποζημιώσεων.

 

* * *

Εκλογές Σωματείου Μαγείρων

Γενική συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Μαγείρων Ν. Λάρισας, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

 

* * *

Οι Αγ. Ανάργυροι γιορτάζουν στο Αχίλλειο Λάρισας

Τη μνήμη των Αγίων Ιατρών Κοσμά και Διαμιανού γιορτάζει σήμερα και αύριο το ομώνυμο ξωκλήσι (επί της Παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου) στο Αχίλλειο Λάρισας. Σήμερα, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αναργύρων και ώρα 7.30 π.μ. θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία των Αγίων Αναργύρων με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και αγιασμός για την 1η του μηνός.

 

* * *

Αιμοδοσία στην Τσαριτσάνη

Αιμοδοσία οργανώνει η Τράπεζα Αίματος Τσαριτσάνης, μεθαύριο Κυριακή 3 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα της Κοινότητας Τσαριτσάνης.

Όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές της αιμοδοσίας: «Οι εθελοντές να έχουν μαζί τους την κάρτα του αιμοδότη και έναν υποψήφιο να δώσει αίμα. Δίνουμε αίμα σήμερα για να έχουμε αύριο, ίσως το χρειαστούμε κι εμείς. Δώσε κι εσύ ζωή στον συνάνθρωπο».

* * *

 

Εκδρομές φορέων και συλλόγων

*Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας διοργανώνει διήμερη εκδρομή αύριο και μεθαύριο 2 και 3 Νοεμβρίου 2019 στη Δράμα (Hotel Ξενία). Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή θα επισκεφθούν το Σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια του κόσμου, το φαράγγι και την κοιλάδα του Αγγίτη ποταμού, το οχυρό Λισσέ που αποτελεί τμήμα της Γραμμής Μεταξά κοντά στο Νευροκόπι. Επίσης θα επισκεφθούν την Ιερά Μονή της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης που βρίσκεται στον Δήμο Αμφίπολης. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος να το δηλώσουν έγκαιρα στο γραφείο του Συνδέσμου και στα τηλέφωνα 2410-532.101 και 6936-967.074 κ. Βερέμη.

*Το τουριστικό τμήμα της «Υπαιθρίου Ζωής» Λαρίσης θα πραγματοποιήσει 3ήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα από 2-4 Νοεμβρίου 2019 για να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνος (ανάμνηση θαύματος του αγίου). Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου Μανδηλαρά 5β, 2ος όροφος και στο τηλέφωνο 2410-250.818.

*Ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών «Ο Αγιος Αχίλλιος» θα επισκεφτεί μεθαύριο Κυριακή 3 Νοεμβρίου την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Αγάθωνος» στη Λαμία. Τηλέφωνα πληροφοριών και συμμετοχών: 2410-615.248, 2410-615.261, 2410-616.609.

*Το Τουριστικό Τμήμα της «Υπαιθρίου Ζωής» Λαρίσης θα εκδράμει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στην πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα, και τα γύρω χωριά. Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου μας 5 μ.μ.-7 μ.μ. απο Δευτέρα έως Παρασκευή και Τετάρτη 10-12 το πρωί και στο τηλέφωνο 2410-250.818.

*Ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων Λάρισας διοργανώνει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης, στην Προεδρική Φρουρά και στη Βουλή των Ελλήνων. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6943-481.448, Ιωάννης Αλειφέρης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass