Γιατί διεκδικούμε την ψήφο των Λαρισαίων φαρμακοποιών

*ΕΞΗΓΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ *ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΦΣ- ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2019 22:24

Επιμέλεια: Δημ. Κατσανάκης

Στις κάλπες προσέρχονται την ερχόμενη Κυριακή οι 324 φαρμακοποιοί της Λάρισας, προκειμένου να εκλέξουν νέα διοίκηση για τον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο και εκπροσώπους για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.


Την ψήφο των φαρμακοποιών στην εκλογική αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα στα γραφεία του συλλόγου (Παναγούλη 25), διεκδικούν τρεις παρατάξεις, εκπρόσωποι των οποίων παρουσίασαν χθες τις θέσεις τους στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ».
Προηγουμένως ο απερχόμενος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Κουτσούκης παρουσίασε τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις προσπάθειές της να σταθεί κοντά στον φαρμακοποιό δίνοντας λύσεις στα προβλήματα που τον απασχολούν. Η διοίκηση του συλλόγου, είπε ο πρόεδρος, με διαδοχικές συναντήσεις με φορείς και στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών επιχείρησε να διαχειριστεί θέματα που αφορούν στη διακίνηση των φαρμάκων, στη διαχείριση των αποθεμάτων αλλά και την έλλειψη κάποιων φαρμάκων μεταξύ των οποίων και των αντιγριπικών εμβολίων, ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα του συλλόγου για τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) με ικανοποιητικές αμοιβές για τους φαρμακοποιούς.
Σε άλλο σημείο του απολογισμού του ο κ. Κουτσούκης αναφέρθηκε στην επιδίωξη της διοίκησης για συνεχή εκπαίδευση των φαρμακοποιών διοργανώνοντας 4 μεγάλα σεμινάρια που αφορούν στην παρασκευή των γαληνικών φαρμάκων στην Ιατρική Σχολή, στην οικονομική διαχείριση του φαρμακείου, στις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων και τη νομοθεσία του φαρμακείου. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εξελίξεις για τον εκσυγχρονισμό της ιστοσελίδας, που θα είναι έτοιμη τις προσεχείς ημέρες για να αποτελέσει, όπως είπε, ένα εργαλείο στα χέρια του φαρμακοποιού, αλλά και του Λαρισαίου πολίτη.
Με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση των θέσεων των παρατάξεων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής η «Ε» ζήτησε από τους εκπροσώπους τους να δώσουν το στίγμα της προσπάθειάς τους για τη διεκδίκηση της ψήφου των Λαρισαίων φαρμακοποιών.
*Δημοκρατική Συμμαχία Φαρμακοποιών
Κάποιοι συνάδελφοι εξέθεσαν τις ανησυχίες τους για το διακύβευμα των εκλογών.
Πώς θέλουμε τον ρόλο του συλλόγου για το αύριο; Τον θέλουμε αποστειρωμένο, ένα γραφειοκρατικό εργαλείο που απλά θα διεκπεραιώνει την καθημερινότητα ή ένα ζωντανό κύτταρο που θα παράγει έργο, θα αναδεικνύει την επιστημονικότητα και θα αποτελεί ομπρέλα προστασίας όλων των συναδέλφων και περισσότερο των αδύναμων;
Ποιοι θα διοικήσουν; Η ορμητικότητα των νέων αρκεί; Ή θα πρέπει να συνυπάρχει με την εμπειρία, τη συνέπεια και τη συνέχεια των παλαιότερων αποφεύγοντας τις κακοτοπιές;
Υπάρχει η δυνατότητα να ομονοήσουμε για το συμφέρον όλων; Ή θα αφήσουμε τη διχόνοια να μας διαλύσει επιτρέποντας να παρεισφρήσουν λογικές προσωπικής προβολής και ανέλιξης ή ακόμη ακόμη αλλότρια οικονομικά ή κομματικά συμφέροντα με σκοπό να χειραγωγήσουν τον σύλλογο και τους συναδέλφους;
Θεωρούμε τους συναδέλφους μας ανταγωνιστές σε ένα περιβάλλον ζούγκλας και ανθρωποφαγίας ή θα πρέπει να τους εμφυσήσουμε τις αρχές της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού;
Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν την επιβίωση όλων και των 324 και περισσότερο των αδυνάτων διεκδικώντας στον ΠΦΣ θέσεις και προτάσεις και όχι εφαρμόζοντας ειλημμένες αποφάσεις που πάρθηκαν όχι στις γενικές συνελεύσεις, αλλά σε κομματικά γραφεία; Αυτή λοιπόν η αδήριτη ανάγκη να απαντηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα οδήγησε στη δημιουργία της «δημοκρατικής συμμαχίας» από συναδέλφους όλων των γενεών και με αφετηρία διαφόρους πολιτικούς χώρους, συναδέλφων που έχουν εμπειρία, που έχουν διάθεση μόνον για προσφορά, που δεν χειραγωγούνται, που θεωρούν ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον πρέπει να έχουν συνέχεια και προπαντός με αγάπη για όλους τους 324 συν-αδελφούς του νομού Λάρισας.
Εμείς μπορούμε με βεβαιότητα να απαντήσουμε σ' αυτά τα ερωτήματα γιατί νιώθουμε τον ΦΣ σπίτι μας και τους φαρμακοποιούς οικογένειά μας.
Μας ενώνει η ανάγκη για διεκδίκηση ουσιωδών θέσεων για το μέλλον μας υπηρετώντας αρχές και αξίες μέσα από ιδανικά ανεξίτηλα όπως ΟΜΟΝΟΙΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ-ΙΣΟΝΟΜΙΑ- ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Αγωνιζόμαστε για την κατοχύρωση των πάγιων θέσεων του κλάδου
-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Γκανάκης Νικόλαος, Καραβασώνης Ανδρέας, Κατσαμάκας Νικόλαος, Μάνη Χάιδω, Ντίκος Κωνσταντίνος, Παιδής Δημήτριος, Παπαθανασίου Αμαλία, Φρίκης Γεώργιος, Χριστοδουλόπουλος Βασίλειος
-ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (τακτικός): Παιδής Δημήτριος
-ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (αναπληρωματικός): Ντίκος Κωνσταντίνος
-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (τακτικοί εκλέκτορες): Γκανάκης Νικόλαος, Κατσαμάκας Νικόλαος, Μάνη Χάιδω, Ντίκος Κωνσταντίνος, Χριστοδουλόπουλος Βασίλειος
-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (αναπληρωματικοί εκλέκτορες): Καραβασώνης Ανδρέας, Παιδής Δημήτριος, Παπαθανασίου Αμαλία, Φρίκης Γεώργιος\

*Μαζί για το Φαρμακείο
Η Κίνηση «Μαζί για το Φαρμακείο» συγκροτήθηκε από συναδέλφους φαρμακοποιούς, που αγωνίζονται καθημερινά πίσω από τον πάγκο, ευαισθητοποιημένοι πλήρως με τα προβλήματα του κλάδου και οι οποίοι σκοπεύουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, επειδή κατανοούν ότι η επιδίωξη προσωπικών φιλοδοξιών ή αλλότριων συμφερόντων είναι διαφορετικά και ασυμβίβαστα πράγματα με το όφελος και τη διαχρονική εξέλιξη του επαγγέλματος.
Σε συνέχεια της τωρινής θητείας με πρόεδρο τον κ. Αθ. Κουτσούκη προωθούμε ενέργειες και δράσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τον φαρμακοποιό και το φαρμακείο.
Δεσμευόμαστε για:
* Ανοιχτά ΔΣ με συμμετοχή όλων των μελών του Συλλόγου με εξαίρεση μόνο τα θέματα που έχουν σχέση με προσωπικά δεδομένα.
* Δημοσκοπήσεις για μια πλειάδα θεμάτων, ώστε να μπορούν να συμβάλλουν με τη γνώμη τους και όσα μέλη δεν είναι εύκολο να παρευρεθούν σε συνελεύσεις.
 * Απρόσκοπτη και εγγυημένη λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου.
* Συνεχείς έλεγχοι για το ωράριο, την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, την παραβίαση του νόμου για την παρουσία φαρμακοποιού.
 * Τοπικές συνελεύσεις σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση από την έδρα του Συλλόγου και θέσπιση τομεάρχη.
* Συλλογή των συνταγών από τα φαρμακεία όσων το επιθυμούν ή δεν μπορούν εύκολα να προσεγγίσουν τον Σύλλογο.
* Πρόσβαση με κωδικό για κάθε μέλος στις μελλοντικές πληρωμές που αναμένει από τον Διανεμητικό Λογαριασμό.
* Κεντρική συμφωνία μέσω του Διανεμητικού, ο οποίος μας δίνει αυτή τη δυνατότητα για την ασφάλεια αστικής ευθύνης, καθώς και για ασφάλεια αξίας εμπορευμάτων, κλοπής και πυρός.
* Συμφωνία για τον διαχωρισμό, τη συλλογή και την αποκομιδή των ιατρικών αποβλήτων των φαρμακείων για όσους συναδέλφους το επιθυμούν.
* Διαμόρφωση προγράμματος διαλέξεων για τα μέλη του συλλόγου μας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.
* Δημιουργία κατευθυντήριων οδηγιών και αλγορίθμων (επεξηγηματικών σχεδιαγραμμάτων) για την αντιμετώπιση κρίσιμων περιπτώσεων στο φαρμακείο.
* Δημιουργία αφισών ενημέρωσης του κοινού και διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης του κοινού υπό την αιγίδα της περιφέρειας ή άλλων φορέων και σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών.
* Δημιουργία και δυνατότητα εκτύπωσης μέσω της ιστοσελίδας του φαρμακευτικού συλλόγου, φυλλαδίων για τους ασθενείς με συμβουλές για την ορθολογική χρήση φαρμακευτικών ουσιών και τον σωστό τρόπο χορήγησης φαρμακευτικών μορφών με σκοπό να συνοδεύουν την επιστημονική συμβουλή κάθε συναδέλφου.
-ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Γεροκώστα Ευαγγελία, Θεοχαρόπουλος Βάιος, Κατωτικίδου Θεοδώρα, Κόκκαλης Θεόδωρος, Κουτσούκης Αθανάσιος, Μυλωνάς Αθανάσιος, Παληαντώνης Αθανάσιος, Φράντζα Σοφία, Χολέβας Δημήτριος
-ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Τακτικό μέλος: Καραπέτσας Κωνσταντίνος.
Αναπληρωματικό μέλος: Λιάπης Δημήτριος
-ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΦΣ: Καραπέτσας Κωνσταντίνος, Κόκκαλης Θεόδωρος, Κουτσούκης Αθανάσιος, Χριστοδούλου Ελένη, Χολέβας Δημήτριος.
-ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΦΣ: Αμανάκης Κωνσταντίνος, Αστερινός Θωμάς, Θεοχαρόπουλος Βάιος, Πουλιού Ελένη, Χουτεσιώτη Χάιδω.

* «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»
Ενωτική Κίνηση Ανεξάρτητων Φαρμακοποιών
Οραματιζόμενοι αφενός τη βελτίωση της καθημερινότητας, αφετέρου την ενίσχυση της βιωσιμότητας του φαρμακείου δημιουργήσαμε την “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ”, μια ομάδα από αδέσμευτους και υγιώς σκεπτόμενους συναδέλφους.
Η Δράση μας επικεντρώνεται:
* Δημιουργία διοικητικού μοντέλου με διακριτούς ρόλους. Κάθε μέλος αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ευθύνες.
* Απόλυτη διαφάνεια των οικονομικών του συλλόγου με ηλεκτρονική καταγραφή εσόδων -εξόδων.
* Καθημερινή παρουσία Προέδρου στα γραφεία του Συλλόγου.
* Πλήρης μηχανοργάνωση του Φ.Σ. και βελτίωση του Διανεμητικού με προστασία των προσωπικών δεδομένων.
* Δημιουργία ομάδων εργασίας με νέους φαρμακοποιούς για διάφορα θέματα.
* Αγαστή και ειλικρινής συνεργασία με τις δύο συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες.
*Αναβάθμιση του επιστημονικού προφίλ του φαρμακοποιού με διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.
* Δυναμική συμμετοχή στην επαναδιαπραγμάτευση του rebate, στην κατάργηση του 0,8% στα πρωτότυπα, στον καθορισμό ελάχιστου ποσοστού κέρδους στο e-dapy.
* Προώθηση επαφών με συλλόγους ασθενών για να αφουγκραστούμε τα προβλήματά τους και να διεκδικήσουμε από κοινού τις λύσεις.
Θεωρούμε ότι συγκριτικό μας πλεονέκτημα δεν είναι η σύνταξη ενός προγράμματος, αλλά η υλοποίησή του. Υλοποίηση που απαιτεί γνώση, σύνθετη σκέψη, εργατικότητα, ρεαλισμό, νοικοκυροσύνη. Και όλα τα παραπάνω σ' ένα περιβάλλον ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Ενότητα η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της διοικητικής μας πρότασης. Ενότητα όχι σαν ευχή, αλλά σαν πράξη. Ενότητα που επιδείξαμε καθ’ όλο τον προεκλογικό αγώνα όπου πορευθήκαμε με ήθος και αξιοπρέπεια χωρίς υπερβολές και ακρότητες.
Καλούμε τους συναδέλφους να μας ψηφίσουν συμβάλλοντας στην επανεκκίνηση του συλλόγου, αφήνοντας πίσω διαχωριστικές γραμμές. Γιατί αυτά που μας ενώνουν, είναι συντριπτικά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Γκορτσίλας Γεώργιος, Ζαρογιάννη Βασιλική (Μπέσσυ), Καλτέκης Ιωάννης, Κόκκινος Δημήτριος, Παλάσκας Νικόλαος, Σκόνδρα Λαμπρινή, Τσιμπούκης Ιωάννης, Φεσληκίδης Θεοχάρης.
-ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Παναγιωτακοπούλου Αγγελική.
-ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ (αναπληρωματικός): Τασιος Αχιλλέας.
-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΦΣ: Κίτα Στυλιανή, Μιχαήλ Δημήτριος, Ρωμανόπουλος Αναστάσιος, Τσιμπιρίδης Μιχαήλ.
-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΦΣ (αναπληρωματικοί): Παλάσκας Νικόλαος, Τζάνας Σπυρίδων, Χύτας Δημήτριος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass