Απεργία στο ΚΕΘΕΑ, «κατηγορώ» για Κικίλια

* ΣΩΤ. ΜΠΟΥΝΤΗΣ: ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΒΡΩΜΙΚΟΣ» ΠΟΛΕΜΟΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 22:12

Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν χθες οι δομές του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος» στη Λάρισα, στο πλαίσιο συμμετοχής της κοινότητας στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που καταργεί το αυτοδιοίκητο του οργανισμού.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

«Θεωρούμε το Δ.Σ. που διορίστηκε, ως ένα κομματικό ΔΣ που δεν μπορεί να έχει νομιμοποίηση στα μάτια των εργαζομένων και, όπως κάθε κομματικό Δ.Σ., δεν διασφαλίζει τη χρηστή διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε στις θέσεις μας για την ανάγκη αυτοδιοίκητου, όχι μόνον του ΚΕΘΕΑ, αλλά όλων των οργανισμών δημόσιας υγείας και ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτό. Όσον αφορά το θεραπευτικό και το τρέχον διοικητικό κομμάτι, θα λειτουργήσουμε με συνέπεια προς τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους, διατηρώντας πάντα στο προσκήνιο το αγώνα μας για το αυτοδιοίκητο».

«ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ»

Εξάλλου, αντιδράσεις προκάλεσε στους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, η έκθεση που συνέταξε αρμόδια επιτροπή εσωτερικού ελέγχου του ΚΕΘΕΑ και παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η οποία εμφανίζει «την ύπαρξη παρακυκλώματος στο Πρόγραμμα «Προμηθέας» του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης».

Όπως ανάφερε ο υπουργός: «Το παρακύκλωμα επιδίδονταν σε παράνομες αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών (βαφτίζοντάς τους χρήστες ουσιών), σε οικονομικές ατασθαλίες, χρήση ουσιών και υποκλοπή στοιχείων…», ενώ κατηγόρησε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ ότι «εξαφάνισε» το πόρισμα αντί να μεταβεί στον Εισαγγελέα. Ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε μάλιστα ότι η Διοίκηση είχε παραλάβει το πόρισμα από τον Ιούνιο του 2019, αλλά παρέμεινε απαθής.

«Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΣ»

Ερωτηθείς, για το πόρισμα που αφορά στη δομή «Προμηθέας», το οποίο παρουσίασε ο υπουργός κ. Κικίλιας στη Βουλή, ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος» Λάρισας κ. Σωτήρης Μπουντής, δηλώνει στην «Ε»: «Ο πόλεμος που γίνεται στο ΚΕΘΕΑ αυτή τη στιγμή, για να δικαιολογηθεί η πραξικοπηματική ενέργεια κατάργησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, είναι βρώμικος.

Πρωτόγνωρο πρόβλημα που διερευνούσε το ίδιο το ΚΕΘΕΑ, με εσωτερικό έλεγχο, γίνεται σημαία και παραβλέπεται το έργο που παράγεται καθημερινά επί 37 χρόνια.

Ας μας δείξει το Υπουργείο και άλλον οργανισμό που μόνος του ερευνά τα θέματα διαφθοράς και συστήνει επιτροπή ελέγχου».

 

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass