Θεσμοθέτηση του «πιστοποιητικού νομικού ελέγχου» στις μεταβιβάσεις ακινήτων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΓΑΛΑΖΙΩΝ» ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ. ΤΣΙΑΡΑ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 15:38

Ιδιαίτερη συνάντηση διάρκειας 30 λεπτών με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον διευθυντή του γραφείου του Ντίνο Κόκκινο, στο περιθώριο της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, είχαν Λαρισαίοι δικηγόροι, μέλη της ΝΟΔΕ Λάρισας και της «Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων» Λάρισας.

Στη διάρκειά της τέθηκαν θέματα όπως ο ΦΠΑ δικηγορικών υπηρεσιών, η διαμεσολάβηση, το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας (τονίστηκε η ανάγκη για ολική ανασχεδίαση και ανακατασκευή εσωτερικών χώρων με παράλληλη αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών και όχι για απλή ενεργειακή αναβάθμιση του κελύφους), ενώ έμφαση δόθηκε στην επιτάχυνση των εκκαθαρίσεων νομικής βοήθειας και αυτεπαγγέλτων διορισμών από το ΤΑΧΔΙΚ.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι Λαρισαίοι δικηγόροι άκουσαν τον υπουργό να επιβεβαιώνει την πρόθεσή του για θεσμοθέτηση του «πιστοποιητικού νομικού ελέγχου» στις μεταβιβάσεις ακινήτων, πρόταση που η Σύγχρονη Πρόταση Δικηγόρων Λάρισας διατύπωσε το 2017 και ακολούθως υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Αντώνης Γραβάνης (επικεφαλής Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων), Φώτης Αστερίου (τομεάρχης Δικαιοσύνης ΝΟΔΕ Λάρισας), Βασίλης Βράκας (ταμίας και υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού ΝΟΔΕ Λάρισας), Πέτρος Δημοβέλης, καθώς και οι δικηγόροι Κατερίνα Αναγνωστούλη (αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης), Σταύρος Παυλακούδης (αναπληρωτής υπευθ. Στρατηγικού Σχεδιασμού), Αλέξης Ξηροφώτος (δικηγόρος Λάρισας) και Φώτης Γιαννούλας (δικηγόρος Αθηνών).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass