«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

- Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ» Κ. ΒΑΪΟΥΛΗΣ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 22:20

«Ζητήσαμε από τους αρμόδιους την αποχώρηση αυτών που πραγματοποίησαν κατάληψη στο «Χατζηγιάννειο» και μας εμπόδισαν να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωσή μας.

Δεν ανταποκρίθηκε κανείς… Γίναμε μάρτυρες θρασύδειλων ανθρώπων. Μας στέρησαν το δημοκρατικό μας δικαίωμα και θα προβούμε σε μηνύσεις κατά του Δήμου Λαρισαίων, της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας που δεν έκαναν αυτά που ορίζει ο νόμος…» δήλωσε χθες ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» κ. Κώστας Βαϊούλης, από την Τρίγωνη πλατεία, όπου μεταφέρθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η παράταξη για το μεταναστευτικό –προσφυγικό ζήτημα, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» δήλωσε, απευθυνόμενος στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία, και σημείωσε:

«Θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε τον χώρο σε πεδίο μάχης, αλλά δεν θα πέσουμε σε αυτό το επίπεδο, διότι είμαστε υπέρ του διαλόγου και της δημοκρατίας. Όπως φαίνεται, η νέα εποχή απαιτεί να είμαστε στους δρόμους και στις πλατείες…».

Επέκρινε τους ξενοδόχους που νοικιάζουν τις επιχειρήσεις τους για τη φιλοξενία προσφύγων, λέγοντας πως αδιαφορούν για τις τοπικές κοινωνίες τους, και αναφέρθηκε σε «νέο αποικισμό της Ελλάδας από πρόσφυγες».

Ο κ. Βαϊούλης υποστήριξε, τέλος, ότι η εκδήλωση θα επαναληφθεί σε δεκαπέντε ημέρες, καθώς, λόγω τεχνικών προβλημάτων, δεν έγινε εφικτό να παρουσιαστούν ολοκληρωμένες οι εισηγήσεις των ομιλητών, οι οποίες περιλάμβαναν φωτεινές διαφάνειες.

Στην εκδήλωση που είχε θέμα «Παράνομη Μετανάστευση: Τοπικές Κοινωνίες και Υπόγεια Εισβολή», ομιλητές ήταν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης -δικηγόρος Δημ. Παπαδημόπουλος, ο Ρωμανός Κωνσταντίνος, καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και ο αντιστράτηγος ε.α. και διεθνολόγος Ιωάννης Μπαλτζώης, μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) και του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. (Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Αναλύσεων).

 

 

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass