Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτίωση οδικής πρόσβασης σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2019 15:36

Στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού από τον Σταυρό μέχρι τα όρια του νομού Φθιώτιδας προχωρά ο Δήμος Φαρσάλων, μετά τη σχετική υπογραφή της σύμβασης του έργου μεταξύ του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου με τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΣΤΕΝΤΩΡ Α.Ε.» κ. Κωνσταντίνο Κούρο.

Η σύμβαση που υπεγράφη παρουσία της αντιδημάρχου κ. Σοφίας Χατζηπλή, ανέρχεται συνολικά σε 191.820,63 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., ενώ δόθηκε έκπτωση 60,02 % επί του συνολικού προϋπολογισμού του έργου, σύμφωνα με τις τιμές τιμολογίου της μελέτης. Ο δε προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 595.000 ευρώ.

Αφορά στη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή του Δήμου Φαρσάλων. Πρόκειται για το τμήμα της υφιστάμενης αγροτικής οδού εντός αναδασμού της Τ.Κ. Σταυρού της Δημοτικής Ενότητας Ενιπέα του Δήμου Φαρσάλων. Η οδός διατρέχει τον αναδασμό Σταυρού και ενώνεται με τις εγκάρσιες αγροτικές οδούς, εξασφαλίζοντας τη μεταξύ τους οδική σύνδεση, την προσπέλαση και την προσβασιμότητα του πληθυσμού της περιοχής από και προς τις αγροτικές ιδιοκτησίες τους. Ειδικότερα, από τη θέση μεταξύ της υφιστάμενης αερογέφυρας, νότια του Σιδηροδρομικού Σταθμού Φαρσάλων, μέχρι τα όρια του αναδασμού Σταυρού με τον αναδασμό Ν. Μοναστηρίου, συνολικού μήκους 3,74 χλμ., σε εκτός σχεδίου περιοχή.

Το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν.Δ. 4412/2016 και 3852/2010 και χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από εθνική δαπάνη.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Σχετικά Άρθρα