«ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ» ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Του έφαγε 8.000 ευρώ για να σώσει καταθέσεις από «κούρεμα»

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2015 1:07

Θύμα των καιρών έπεσε ιερέας χωριού της Ελασσόνας από υποτιθέμενο τραπεζικό υπάλληλο ο οποίος του πήρε 8.000 ευρώ για να του σώσει δήθεν τις καταθέσεις από το… επικείμενο κούρεμα καταθέσεων.

Οι απατεώνες - η εφευρετικότητα των οποίων δεν έχει τελειωμό - κάνουν «χρυσές δουλειές» εκμεταλλευόμενοι αυτή την περίοδο όπως φαίνεται , τις γενικότερες οικονομικές εξελίξεις. Οι επιτήδειοι αφού αποσπούν έγκυρες πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των θυμάτων τους, προσποιούμενοι «πειστικά» επαγγέλματα, τους αιφνιδιάζουν με διάφορα προσχήματα ποντάροντας στο κλίμα αβεβαιότητας.

Έτσι συνέβη και με τον 66χρονο ιερέα από την Ελασσόνα ο οποίος κατέθεσε δυο επιταγές, συνολικού ύψους 8.000 ευρώ, όπως του υπέδειξε ο «Γιώργος», ο υποτιθέμενος τραπεζικός υπάλληλος, προκειμένου να σώσει τις αποταμιεύσεις του από το… επικείμενο κούρεμα καταθέσεων.

Μόνο που όταν ο ιερέας αντιλήφθηκε την απάτη ήταν ήδη αργά αφού ο «Γιώργος» είχε ήδη «τσεπώσει» τις επιταγές.

Ο ιερέας κατήγγειλε ο ίδιος την απάτη, προχθές το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας. Με τον καταγγέλλοντα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», να τονίζει προς τους αστυνομικούς ότι πρωί – πρωί προχθές Τρίτη, του τηλεφώνησε «υπάλληλος» του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ελασσόνα και του συστήθηκε με το όνομα «Γιώργος».

Ο «Γιώργος» λοιπόν, άγνωστο πώς, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά έπεισε τον ανυποψίαστο ιερέα πως έχει «πληροφόρηση» ότι «επίκειται κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων» και πως ο ίδιος διαθέτει τις «κατάλληλες διασυνδέσεις» για να «σώσει» τις καταθέσεις του παπά. Με την προϋπόθεση ωστόσο ο ιερέας να του στείλει τα χρήματα, που απαιτούνταν για να γλιτώσει το «κούρεμα».

Όντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ιερέας λίγο πριν τις 10 το πρωί πήγε στα ΕΛΤΑ Ελασσόνας και κατέθεσε 4.000 ευρώ με επιταγή. Επιταγή (“money express”) που όπως διευκρίνιζε στην «Ε» στέλεχος των ΕΛΤΑ «δίνει τη δυνατότητα της εξόφλησης, το αργότερο σε μισή ώρα» από τον παραλήπτη σε οποιαδήποτε ταχυδρομείο της χώρας.

Ο «Γιώργος» ή οι συνεργάτες του, μια ώρα αργότερα, έχοντας εξαργυρώσει προφανώς την επιταγή, τηλεφώνησε ξανά στον ιερέα και του ζήτησε άλλες 4.000 ευρώ για τον ίδιο σκοπό. Με τον 66χρονο ιερέα να πηγαίνει άλλη μια φορά στα ΕΛΤΑ Ελασσόνας και να καταθέτει μια δεύτερη επιταγή, ύψους 4.000 ευρώ επίσης. Σημειώνεται πως η διεύθυνση του παραλήπτη της πρώτης επιταγής ανήκει σε περιοχή της Αττικής και η δεύτερη επιταγή, σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Ο καλά ενημερωμένος «Γιώργος» γνώριζε πως οι επιταγές “money express” έχουν πλαφόν, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά πώς ο υποτιθέμενος τραπεζικός υπάλληλος ήταν σε θέση να γνωρίζει πως ο ιερέας της Ελασσόνας διαθέτει καταθέσεις στην τράπεζα ενώ δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα, αν γνώριζε και το ακριβές ύψος των καταθέσεων.

Με βάση πάντως τη λειτουργία των ΕΛΤΑ, ο δικαιούχος της επιταγής για να την εξαργυρώσει θα πρέπει να επιδείξει ή δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης, εξέλιξη που πιθανότατα να συμβάλει στην ταχύτερη διερεύνηση της υπόθεσης από τις διωκτικές αρχές και τον εντοπισμό του αγνώστου προς το παρόν δράστη (ή δραστών) που αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ..

ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν στη Θεσσαλία, άλλες δυο περιπτώσεις εξαπάτησης, με πρόσχημα τη συνδρομή για μεσολάβηση, αυτή τη φορά σε υπηρεσίες του Δημοσίου. Τόσο στα Φάρσαλα όσο και στο Βόλο, άγνωστοι δράστες προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν προκειμένου οι δικαιούχοι επιδομάτων ή εφάπαξ να λάβουν τα χρήματά τους, η καταβολή των οποίων όντως καθυστερεί. Με τους δράστες να απαιτούν βεβαίως χρήματα, προκειμένου να «διευκολυνθούν» οι υποτιθέμενοι γνωστοί τους, που θα «μεσολαβούσαν» για την εξυπηρέτηση των θυμάτων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass