Ανοιχτή γραμμή με Γερμανούς δημάρχους

Για επιλεγμένες δράσεις με αμοιβαίο όφελος, λέει ο δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης

Δημοσίευση: 11 Νοε 2019 17:00

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 9ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Έρντιγκ της Βαυαρίας, με την υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης, όπου εκτός των άλλων αποτυπώνεται και η απόφαση της Συνέλευσης να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα το 2020, οι εργασίες της 10ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Τη διακήρυξη συνυπέγραψαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Βάδης-Βυρτεμβέργης Roger Kehle, ο έπαρχος Calw-εκπρόσωπος Επαρχιών Helmut Riegger, ο γ. γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Μαντζούφας και ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων ως εκπρόσωπος των Περιφερειών Κ. Καποδίστριας.

Ο Γ. Μανώλης

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, οποίος συμμετείχε στις εργασίες της 9ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης αναφέρει τα εξής:

« Τις τρεις ημέρες που πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 9ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης συζητήθηκαν θέματα όπως η αναζήτηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, η διμερής συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών φορέων, η εμβάθυνση και η δρομολόγηση νέων συνεργασιών αλλά και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ως πυλώνας ανάπτυξης και επαγγελματικής κατάρτισης. Μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με δημάρχους της Γερμανίας και να δούμε τους τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε με επιλεγμένες δράσεις με γρήγορα και απτά αποτελέσματα, όπως ο τουρισμός, η γεωργία, κοινωνικά θέματα που απασχολούν τη νεολαία, ο πολιτισμός, αλλά και ζητήματα διαχείρισης αποβλήτων, ενέργειας και περιβάλλοντος».

Τέλος ο δήμαρχος Τεμπών επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «βασικό ζητούμενο είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη και η ενδυνάμωση της εποικοδομητικής συνεργασίας, με στόχο τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Με σχέδιο, όραμα και όχημα μία ισχυρή Αυτοδιοίκηση θα δουλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον, με ισότιμους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass