Εντυπωσίασαν οι μαχητές των αιθέρων

Εκλεψε τις εντυπώσεις η επίδειξη F-16 *Πλήθος επισκεπτών στην 110 Π.Μ. *Ημέρα τιμής και μνήμης για την Πολεμική Αεροπορία χθες στη Λάρισα

Δημοσίευση: 11 Νοε 2019 22:30

Κορυφώθηκαν χθες στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με μηνύματα υπερηφάνειας και εθνικής ασφάλειας.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η αεροπορική επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-16, που πραγματοποιήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης, παρουσία πλήθους επισκεπτών, οι οποίοι κατέκλυσαν τους χώρους της, τόσο για να απολαύσουν το θέαμα, όσο και για να γνωρίσουν από κοντά αεροσκάφη, οπλικά συστήματα και εξοπλισμούς, στις εκθέσεις που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού.

Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναού του Αγίου Αχιλλίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στο Φρούριο, παρουσία του Αρχηγού ΑΤΑ Θεμιστοκλή Μπουρολιά, του διοικητή της 110 Π.Μ. Χρήστου Κακατάτση, του διοικητή 1ης Στρατιάς Κων. Φλώρου, των βουλευτών Χρ. Κέλλα, Ευαγγελίας Λιακούλη, της αναπληρώτριας συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας κ. Ζωής Φτίκα, του αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλίας Αστέριου Μαντζώκα, του διοικητή Πυροσβεστικής Λάρισας Ζήση Μπρούζα, του διοικητή Ταξιαρχίας SEEBRIC Τ. Πετράτσε, του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Βασίλη Πινακά, αντιδημάρχων, περιφερειακών συμβούλων, της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττας Μπασδέκη, του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Μώρις Μαγρίζου, του διευθύνοντα συμβούλου της εφημερίδας «Ελευθερία» κ. Γ. Μιχαλόπουλου και πολλών εκπρόσωπων φορέων της Λάρισας.

Στεφάνι στο μνημείο κατέθεσαν η αν. συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, κ. Φτίκα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πινακάς, ο δήμαρχος Λαρισαίων

κ. Καλογιάννης, ο Αρχηγός ΑΤΑ, εκπρόσωπος της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων.

Η εκδήλωση έκλεισε με προσκλητήριο νεκρών (753 αεροπόροι έπεσαν υπέρ πατρίδος) και με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

ΣΤΗΝ 110 Π.Μ.

Από νωρίς χθες το πρωί, πλήθος κόσμου συνέρρεε στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ., ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα εορτασμού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στον χώρο του αεροδρομίου λειτούργησε στατική και φωτογραφική έκθεση, διεξήχθη διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά έως και ΣΤ’ Δημοτικού, πραγματοποιήθηκε αεροπορική πτήση – επίδειξη δυνατοτήτων μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους «ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ»,

παρουσιάστηκαν επιδείξεις από την Ομάδα «Κέρβερος» (Στρατιωτικού Σκύλου) και αεροπορική επίδειξη αεροσκάφους F-16

από τον επισμηναγό Βολακάκη Δημήτριο, ο οποίος εντυπωσίασε το πλήθος με τους επικίνδυνους χειρισμούς και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης όταν από το πιλοτήριο του σκάφους, μέσω ασυρμάτου, ανάφερε: «Τιμή σε εκείνους που φυλάνε Θερμοπύλες».

Με την προσγείωσή του, καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους, ενώ τιμήθηκε για την αεροπορική επίδειξη από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Θεμ. Μπουρολιά, με αναμνηστική πλακέτα.

Οι εκδηλώσεις, στην 110 Π.Μ. έκλεισαν με παρέλαση, επίδειξη και υποστολή Σημαίας Πόλεως από τη Διμοιρία Επιδείξεων ΣΜΥΑ.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass