Εκπέμπει SOS το Λιμενικό Αγιοκάμπου

Επιφορτίζεται με νέες αρμοδιότητες, χωρίς να ενισχύεται με μέσα και προσωπικό * Επιβαρύνουν το ήδη σαθρό οικοδόμημα, λέει στην «ΕτΔ» ο λιμενάρχης κ. Χρ. Αντωνίου

Δημοσίευση: 11 Νοε 2019 22:20

Σ.Ο.Σ. εκπέμπει το Λιμενικό Τμήμα Αγιοκάμπου του νομού Λάρισας για ενίσχυση της δύναμής του σε προσωπικό και μέσα, με την επέκταση των αρμοδιοτήτων του, που αφορούν στους ελέγχους επαγγελματιών για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας, με τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες.

Με ένα όχημα, ένα σκάφος και 15 άτομα προσωπικό, καλείται να ελέγχει και να περιφρουρεί όλο το μήκος της θαλάσσιας και παραλιακής ζώνης του νομού Λάρισας, 36 χιλιομέτρων, σ’ ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων, που περιλαμβάνει από παράνομη αλιεία, λιμενικά καταφύγια, έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής, διαχείριση συμβάντων που λαμβάνουν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές... μέχρι και διενέξεις μεταξύ πολιτών!

Με προβληματισμό και ανησυχία αντιμετωπίζει την εφαρμογή του νέου νόμου στην επέκταση των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος ο λιμενάρχης του Λιμενικού Τμήματος Αγιοκάμπου κ. Χρήστος Αντωνίου, που δηλώνει στην «ΕτΔ»: «Οποιαδήποτε αύξηση των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Τμήματος Αγιοκάμπου καλοδεχούμενη, αλλά πρέπει να συνοδεύεται και με την αντίστοιχη αύξηση του προσωπικού και των μέσων του.

Ιδίως στην περιοχή μας έχει σημειωθεί το εξής παράδοξο, με τον «λιμενικό Καλλικράτη» (πριν 4 χρόνια) έκλεισε ο Λιμενικός Σταθμός Στομίου και τη ζώνη ευθύνης του ανέλαβε το Λιμενικό Τμήμα Αγιοκάμπου (φωτ.), με την υπάρχουσα δύναμή του, σε μέσα και προσωπικό.

Συνεπώς, ήδη είδε να αυξάνεται η χωροταξική του αρμοδιότητα κατά 100%, καθότι καλύπτει πλέον τα τελευταία χρόνια όλο τον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας.

ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ - ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σήμερα, έρχεται μια νέα επέκταση των αρμοδιοτήτων του, στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση και προσθέτει επιπλέον προβλήματα».

Ο κ. Αντωνίου αναφέρει ότι το προσωπικό του Λιμενικού τμήματος Αγιοκάμπου θα προσπαθήσει να αντεπεξέλθει στα νέα καθήκοντά του, υπερβάλλοντας εαυτόν, αλλά υποστηρίζει ότι: «το έργο μας δεν μπορεί να στηριχθεί σε ευχολόγια. Η πραγματική κατάσταση

είναι δύσκολη και ο όγκος της δουλειάς μας συνεχώς αυξανόμενος...».

Να σημειωθεί ότι η δύναμη του Λιμενικού Τμήματος Αγιοκάμπου αποτελείται από 15 άτομα προσωπικό, ένα σκάφος και ένα αυτοκίνητο-περιπολικό.

Τα τελευταία χρόνια, κατά τους θερινούς μήνες, τις ελλείψεις στη δύναμή του επιβαρύνουν και οι αποσπάσεις προσωπικού για την ενίσχυση των αναγκών Λιμενικών Σωμάτων του Ανατολικού Αιγαίου.

Η δυσκολότερη περίοδος, από άποψη αύξησης περιστατικών αρμοδιότητάς του και ως εκ τούτου όγκου δουλειάς, για το Λιμενικό Τμήμα Αγιοκάμπου, θεωρείται το χρονικό διάστημα από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο, όταν η κίνηση επισκεπτών στην παραλιακή ζώνη του νομού Λάρισας είναι αυξημένη, σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, ιδιαίτερα εκείνη τη χρονική περίοδο, το Λιμενικό Σώμα δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει.

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και συγκεκριμένα με τον έλεγχο των επαγγελματιών-ιδιοκτητών επιχειρήσεων, που καταλαμβάνουν χώρο με τραπεζοκαθίσμαστα και ξαπλώστρες στην παραλιακή ζώνη, αν μη τι άλλο εντείνεται η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση του Λιμενικού τμήματος.

Όπως τονίζει τέλος ο κ. Αντωνίου «Πληρώνουμε σήμερα τα αποτελέσματα της μονομερούς απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, το 2012, για μείωση των οργανικών θέσεων του Λιμενικού Σώματος.

Δίχως ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού τίθεται ζήτημα ανταπόκρισης στο έργο του, πόσο άλλωστε όταν αυτό επεκτείνεται συνεχώς. Οι νέες αρμοδιότητες ελέγχου των μισθώσεων επαγγελματιών για τη χρήση της παραλίας, επιβαρύνουν το ήδη σαθρό οικοδόμημα...».

Να σημειωθεί ότι το Λιμενικό Τμήμα Αγιοκάμπου, χρόνια τώρα, ζητά επανειλημμένως ενίσχυση της δύναμής του, από τους αρμόδιους φορείς, χωρίς καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass