«Να γιατί προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη...»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΛΑΡΙΣΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2019 15:32
Οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Π.Ε. Λάρισας, και των Τουριστικών Επιχειρήσεων Κ. Ολύμπου, κατά τη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής Οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Π.Ε. Λάρισας, και των Τουριστικών Επιχειρήσεων Κ. Ολύμπου, κατά τη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής

«Οι επαγγελματίες τουρισμού των Δήμων Αγιάς και Τεμπών ζητάμε να μην υπάρξει εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή, διότι ούτε η ένταξή τους εξασφαλίζεται, αλλά και η ζωή της περιοχής μας θα ανατραπεί πλήρως και οριστικά.

Ξεκινάμε δικαστικό αγώνα για διαφυγόντα κέρδη, για τις όποιες ακυρώσεις κρατήσεων και σπάσιμο συμβολαίων, που ως αιτία θα έχει το μεταναστευτικό».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ψήφισμα της Παλλαρισαϊκής Ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων, στο οποίο υπάρχουν και αιχμές για «συναδέλφους τους που επέλεξαν να προωθήσουν τον μεταναστευτικό τουρισμό», ενώ απαιτούν από κάθε αρμόδιο φορέα «να μεριμνήσει και να προστατέψει τον τόπο μας από την εγκατάσταση μεταναστών».

Αναλυτικότερα, το ψήφισμα αναφέρει τα εξής: «Mε αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου για μεταφορά μεταναστών στις παραλίες του δήμου Τεμπών και την ήδη μεταφορά και εγκατάστασή τους στις παραλίες του Δήμου Αγιάς, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση μεταναστών στους ανωτέρω Δήμους. Κατανοούμε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι Εθνικό θέμα, για την επίλυση του οποίου όμως χρειάζεται βούληση σε κεντρικό επίπεδο για τη διαμόρφωση σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής. Δεν δεχόμαστε την αλλοίωση της δίκης μας ζωής, της δίκης μας κοινωνίας και ταυτότητας με τον ανεύθυνο τρόπο της τυχαίας εγκατάστασης χωρίς να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Συμπονούμε τους μετανάστες και τις οικογένειες τους για τις τραγικές συνθήκες που τους υποχρέωσαν να μεταναστεύσουν, αλλά θεωρούμε ότι η μεταφορά τους και μόνο από το ένα μέρος στο άλλο, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα. Απαιτούμε από κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει και να προστατέψει τον τόπο μας από την εγκατάσταση μεταναστών. Καθόσον η εγκατάστασή τους θα αποτελέσει πηγή προβλημάτων για ολόκληρη την περιοχή, που εδώ και δέκα χρόνια αντιμετωπίζει μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε από τους αρμόδιους να μας διασαφηνίσουν: Πώς εξασφαλίζεται η μη αλλοίωση του τοπικού πληθυσμού; Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι μετανάστες που θα εγκατασταθούν στην περιοχή μας; Ποιος ρώτησε την τοπική κοινωνία και τους φορείς της που θα υποστούν ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα; Ποιος εγγυάται για την ασφάλεια των κατοίκων σε μια περιοχή που η αστυνόμευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη;

Ως εκ τούτου, εμείς οι επαγγελματίες τουρισμού των Δήμων Αγιάς και Τεμπών ζητάμε να μην υπάρξει εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή, διότι ούτε η ένταξή τους εξασφαλίζεται, αλλά και η ζωή της περιοχής μας θα ανατραπεί πλήρως και οριστικά. Βεβαίως κάποιοι συνάδελφοι επέλεξαν να προωθήσουν τον «μεταναστευτικό τουρισμό», δηλώνοντάς ευθαρσώς ότι οι επιχειρήσεις είναι δικές μας και τις κάνουμε ότι θέλουμε! Αδιαφορώντας βεβαίως για όλα τα παραπάνω και όλες τις μετέπειτα παρενέργειες. Οι τουριστικές επιχειρήσεις του Δήμου Τεμπών και του Δήμου Αγιάς όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης στάθηκαν όρθιες προσφέροντας της καλύτερες δυνατόν παροχές, στους πελάτες τους. Κατόπιν των νέων δεδομένων η Παλλαρισαϊκή ομοσπονδία τουριστικών καταλυμάτων στην προσπάθεια της να προστατέψει τα μέλη της ξεκινά δικαστικό αγώνα για διαφυγόντα κέρδη. Για όποιες ακυρώσεις κρατήσεων και σπάσιμο συμβολαίων, που ως αιτία θα έχει το μεταναστευτικό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass