Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

«Στόχος μας η προαγωγή των κοινών αξιών των Ορθοδόξων»

Δημοσίευση: 14 Νοε 2019 16:21

«Η Εκκλησία της Ελλάδος πάντοτε δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και πρωτοστατεί στη φιλοξενία διωκόμενων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, που βρέθηκαν στη χώρα μας αυτά τα χρόνια της κρίσης».

Τα παραπάνω ανέφερε ο επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δηλώσεις του στη «Βουλή-Τηλεόραση» μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής. Η νέα ελληνική αντιπροσωπεία της ΔΣΟ επισκέφθηκε τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας ενόψει της συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των επιτροπών της ΔΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σήμερα και αύριο, 14-15 Νοεμβρίου 2019. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «προσυπογράφει και επικυρώνει τα όσα είπε ο κ. Χαρακόπουλος» και συνέχισε λέγοντας ότι «σε μία δύσκολη εποχή, η οποία έχει τις δικές της ταραχές, η συνάντηση των Ορθοδόξων, για να στηριχθούν τα κοινά ιδεώδη είναι μία πολύ σπουδαία προσπάθεια», ενώ εξέφρασε επίσης «τον πόνο της Εκκλησίας για τους Χριστιανούς που διώκονται και σφαγιάζονται» και ευχήθηκε «όλοι άνθρωποι να ζουν ειρηνικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass