ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΧΙΩΤΗ

«Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο ρόλος των βάσεων της χώρας μας»

Δημοσίευση: 14 Νοε 2019 15:52

H Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Η Εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και ο ρόλος των βάσεων της χώρας μας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44) με ομιλητή τον δικηγόρο Γιάννη Ραχιώτη, πρόεδρο της Αγωνιστικής Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων και μέλος του Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Κινηματικού Συντονισμού (Π.Α.Κ.Σ.).
Η εκδήλωση, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, στοχεύει στο «να ενημερωθεί ο λαός της Λάρισας και να αποκαλύψουμε τους επικίνδυνους Αμερικανο-Νατοϊκούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς.
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική της υποταγής στον Ευρωατλαντισμό που υπηρέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια, τα οποία έχουν άμεσες επιπτώσεις στην περιοχή μας.
Η επίσκεψη Πομπέο και η ανανέωση-επέκταση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ, προβλέπουν νέες ΑμερικανοΝατοϊκές βάσεις και στην πόλη μας. Ήδη μπήκαν σε άμεση εφαρμογή τα έργα κατασκευής νέων εγκαταστάσεων στην 110 Πτέρυγα Μάχης, όπου θα φιλοξενηθούν μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη. Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η Στρατιωτική άσκηση της Ε.Ε. «MILEX 19» για την αντιμετώπιση κρίσεων.
Στο Στεφανοβίκειο σταθμεύουν αμερικανικά Apache, Chinook και BlackHawk. Οι ισχυρισμοί της Κυβέρνησης και των κομμάτων του Ευρωατλαντικού τόξου, πως οι βάσεις και τέτοιου είδους συμφωνίες είναι προς όφελος της χώρας μας γιατί τη θωρακίζουν έναντι της Τουρκίας και παράλληλα εξασφαλίζουν την ασφάλεια στην περιοχή μας, είναι αβάσιμοι και ανιστόρητοι.
Η εμπλοκή μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-Ε.Ε. με τη διατήρηση και επέκταση των βάσεων αυξάνουν την αστάθεια στην περιοχή μας. Η εγκατάσταση βάσεων στην 110 ΠΜ, μετατρέπει την πόλη μας σε ορμητήριο θανάτου για τους γειτονικούς λαούς αλλά και στόχο σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ανάμεσα σε ΗΠΑ - Ε.Ε. με Ρωσία, Ιράν κτλ. Η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου ότι «Πολεμήσαμε στο πλάι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους, στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον» μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass