Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 14 Νοε 2019 15:00

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος ομιλητής στον Σύλλογο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια», Δαόχου 36 - Νεάπολη (πίσω από το νέο Αστυνομικό μέγαρο) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση πνευματικού περιεχομένου. Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο καθαρώτατος ναός του Σωτήρος».

* * *

Αγρυπνία στην Αγία Αικατερίνη

Αύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, επί τη εορτή του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στη συνοικία Παπασταύρου (Αλκαζάρ) θα τελεσθεί αγρυπνία ως ακολούθως: Ανάγνωση Θείας Μεταλήψεως, Εσπερινός, παράκληση στην Παναγία Γοργοϋπήκοο, όρθρος, Πολυέλαιοι, Θ. Λειτουργία. Εντός της κάθε μήνα αγρυπνίας σε 10λεπτο κήρυγμα αναλύεται η Επιστολή του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

* * *

Σαρανταλείτουργο στον Άγιο Αχίλλιο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου θα τελεστεί Ιερό Σαρανταλείτουργο στον Άγιο Αχίλλιο.  Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του αγίου σαρανταημέρου, θα τελείται η Θεία Λειτουργία, για την καλύτερη προετοιμασία των πιστών ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και για να μνημονεύονται τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδερφών μας.

* * *

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον π. Κύριλλο Ιατρό, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με θέμα: Μνημονεύουμε τους κεκοιμημένους μας;