«Δημοκρατία και τοπικές κοινωνίες: Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες»

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 15:00

Ο Δήμος Λαρισαίων, μετά τον ορισμό της πόλης της Λάρισας στην παγκόσμια Διάσκεψη των Πόλεων που Μαθαίνουν στο Μεντεγίν της Κολομβίας τον Οκτώβρη 2019 ως συντονίστριας πόλης του θεματικού πεδίου «Εκπαίδευση και Κοινωνία των Πολιτών», διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Δημοκρατία και Τοπικές Κοινωνίες: Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας– Μουσείο Ι.Γ. Κατσίγρα.

Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναλυθούν από τους διακεκριμένους καθηγητές, Τεντ Φλέμινγκ και Αλέξη Κόκκο «οι διεργασίες που απαιτούνται για τη διαμόρφωση μιας δημοκρατικής – συμμετοχικής εκπαίδευσης και ο πολύτιμος ρόλος που διαδραματίζει η κοινωνία των ενεργών πολιτών στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για την πόλη, στη βάση των αρχών της ισότητας και της αλληλεγγύης».

Παρεμβάσεις θα κάνουν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. Ιερώνυμος και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό. Την επόμενη μέρα αύριο Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα υλοποιηθεί εργαστήρι στην αίθουσα Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, για εκπροσώπους των φορέων της πόλης που συμμετέχουν στο δίκτυο της «Πόλης που Μαθαίνει», όπου θα διαμορφωθεί ο σχεδιασμός για δράσεις και προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν με βάση τις ανάγκες των πολιτών.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, τηλ.: 2410-680249 και 2410-680250.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass