Δημοτικό Συμβούλιο σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα…

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ * ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ: ΦΤΗΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΑΚΑ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 15:00

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, στις 5:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό ζήτημα.

Ηλεκτρισμένο όχι τόσο από τις αντιδράσεις του κόσμου, οι οποίες συγκρατημένες ήταν – μέχρι στιγμής – ακόμη και σε οικισμούς όπως η Καρίτσα και η Άνω Σωτηρίτσα, σε ξενοδοχειακές μονάδες των οποίων ήδη φιλοξενούνται Αφγανοί, Ιρανοί και Ιρακινοί, αλλά κυρίως από τις σκληρές αυτές τις ημέρες τοποθετήσεις και βαρείς χαρακτηρισμούς της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας «Αγιά 2019, Νέα Εποχή» του κ. Ιωάννη Αγγελάκα εναντίον του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Αργυρούλη, της δημοτικής αρχής και ειδικά του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα που έχουν να κάνουν φυσικά με τη γενικότερη διαχείριση του εν λόγω καυτού για την Αγιά ζητήματος.

Τοποθετήσεις και χαρακτηρισμοί που δεν έμειναν αναπάντητο από τον δήμαρχο, ο οποίος, με επιστολή του στην «Ε», σέρνει τα εξ αμάξης στον κ. Αγγελάκα δυναμιτίζοντας κι αυτός με τη σειρά του την αποψινή συνεδρίαση.

Αναφέρει, λοιπόν, στην επιστολή:

«Και ξαφνικά, εγένετο φως! Ο τουρίστας κ. Αγγελάκας άφησε για λίγο την καριέρα του στην Αθήνα και είπε να μας επισκεφθεί για να μας επιπλήξει!

Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα της διαχείρισης των προσφύγων και των μεταναστών, θα μπορούσαμε να γελάσουμε με τα καμώματα. Αλλά, δυστυχώς, η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει και σοβαρότητα στη διαχείρισή της. Σ’ όσους τέλος πάντων, έχουν μείνει σοβαροί.

Ας φροντίσει, λοιπόν, ο κ. Αγγελάκας να πληροφορηθεί το περιεχόμενο της συνάντησης των τοπικών παραγόντων με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη πριν από ένα μήνα περίπου. Τόσοι βουλευτές πέρασαν από το εκλογικό του κέντρο στην προεκλογική περίοδο. Γιατί δεν ρώτησε κάποιον να του μεταφέρει τι ειπώθηκε σ’ εκείνη τη σύσκεψη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Να τον πληροφορήσει για το ποιες λεπτομέρειες ζητήθηκαν από τους παρισταμένους και πόσες τελικά δόθηκαν. Για το αν γνώριζαν οι δήμαρχοι και οι βουλευτές τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την περιοχή μας.

Βέβαια, ο κ. Αγγελάκας δεν τολμά να ρωτήσει γιατί στη συνέχεια θα υποχρεωθεί να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν εξυπηρετεί τις πολιτικές του επιδιώξεις, οπότε επιλέγει τον εύκολο δρόμο: Κριτική στη δημοτική αρχή για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Λίγη συκοφαντία, λίγος φτηνός πατριωτισμός και η συνταγή είναι έτοιμη.

Δυστυχώς του έχουμε άσχημα νέα: Το θέμα της μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και της εγκατάστασής τους στην ενδοχώρα είναι θέμα αποκλειστικά της κυβέρνησης. Γιατί δεν ορθώνει εκεί το ανάστημά του; Γιατί δεν βρίσκει μια κουβέντα κριτικής; Ας απαντήσει.

Οι πρόσφυγες έρχονται στις περιοχές μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων επαγγελματιών – ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων. Οι δήμαρχοι ενημερώνονται (αν ενημερωθούν) την ίδια ημέρα. Έτσι το χειρίζεται η κυβέρνηση. Το γνωρίζει; Τι εννοεί ο κ. Αγγελάκας και η παράταξή του όταν καλεί τους ψηφοφόρους της παράταξής του να έρθουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με περίσκεψη, σοφία, ανθρωπιά, ηρεμία και καλή πρόθεση; Θεωρεί ότι υπάρχουν στον δήμο μας κακοπροαίρετοι, απάνθρωποι, απερίσκεπτοι και θυμωμένοι πολίτες; Ας τους κατονομάσει!

Είπαμε και πριν. Οι σοβαρές καταστάσεις απαιτούν σοβαρή στάση από όλους μας. Δεν προσφέρονται όλα για μικροπολιτική και φτηνά πολιτικά τεχνάσματα. Ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ο κ. Αγγελάκας και η παράταξή του. Κι ας καταλάβει, επιτέλους, ότι η διαχείριση των ζητημάτων του Δήμου απαιτεί αφοσίωση, γνώση και πρωτοβουλίες. Κι αυτό ακριβώς έκριναν οι δημότες πριν από μερικούς μήνες. Να του το θυμίσουμε αν το ξεχνά…».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass