«Γλίστρησε» στο παγοδρόμιο η δημοπρασία

ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» * ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΑΦΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 22:20

Με κατά πλειοψηφία απόφαση και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να διαφοροποιούνται χωρίς να τεθεί θέμα νομιμότητας, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας ενέκρινε την εκμίσθωση χωρίς δημοπρασία (απευθείας ανάθεση) χώρου στο πάρκο Αλκαζάρ για την εγκατάσταση παγοδρομίου κατά τη λειτουργία του «Πάρκου των Ευχών», που ανοίγει τις πύλες του στις 6 Δεκεμβρίου.

Η απευθείας ανάθεση του έργου επικρίθηκε από μερίδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κριτική να εστιάζει στην ακολουθούμενη διαδικασία από την πλευρά της δημοτικής αρχής, υπενθυμίζοντας δεσμεύσεις περί του αντιθέτου, χωρίς ωστόσο να ανέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Συζήτηση που εστίασε και στο Λούνα Παρκ που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης, με τις δημοτικές παρατάξεις να ομονοούν αυτή τη φορά στην ανάγκη βελτίωσης του ασαφούς σήμερα νομοθετικού πλαισίου γύρω από θέματα ασφάλειας των παιχνιδιών, με αφορμή το δυστύχημα στο Παζάρι του Αλμυρού όπου έχασε τη ζωή του, ένα ανήλικο κορίτσι.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με τους δημοτικούς συμβούλους, Δημ. Γεωργάκη, Απ. Παπαπαρίση, Νίκ. Γαμβρούλα, Παν. Γούλα, Μαίρη Καμηλαράκη, Κων. Βαϊούλη, Αντ. Πράπα, Μιχ. Τσακίρη και Χρ. Τερζούδη να καταθέτουν ερωτήσεις μεταφέροντας αιτήματα συμπολιτών και επαγγελματικών ομάδων.

Για το θέμα του παγοδρομίου ο εντεταλμένος σύμβουλος Παν. Νταής αφού αναφέρθηκε στα οφέλη της διοργάνωσης του θεματικού πάρκου για τη Λάρισα, σημείωσε ότι η επιλογή της απευθείας ανάθεσης έγινε καθώς «δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια» για τη διαδικασία της δημοπράτησης, ενώ επιλέχθηκε ανάδοχος «με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες διοργανώσεις».

Για να διευκρινίσει πως το παγοδρόμιο φέτος θα λειτουργήσει δίπλα από τον Βοτανικό Κήπο, εκτός δηλαδή της τεχνητής λίμνης όπως τα προηγούμενα χρόνια. Διευκρίνισε επίσης ότι η ανάθεση για το παγοδρόμιο επιλέχθηκε φέτος να είναι ξεχωριστή από αυτή του Λούνα Παρκ, εστιάζοντας στα θέματα ασφάλειας μετά το νωπό δυστύχημα στο Παζάρι του Αλμυρού.

Ο κ. Νταής σημείωσε ότι από το Υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται «σε εξέλιξη πρωτοβουλία αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου» με σκοπό τη βελτίωση των θεμάτων ασφαλείας, ωστόσο «το σημερινό πλαίσιο παραμένει ασαφές» κατέληξε ο κ. Νταής, σημειώνοντας τις πρόσθετες πρωτοβουλίες που είχε λάβει ο Δήμος με αφορμή το Παζάρι της Λάρισας.

Επικεφαλής των παρατάξεων ζήτησαν διευκρινίσεις για τα κριτήρια επιλογής του συγκριμένου μισθωτή, αν κατατέθηκαν άλλες προσφορές κλπ με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να διευκρινίζει για την επιλογή αναδόχου για το παγοδρόμιο πως «πήγαμε στην καλύτερη πρόταση με μεγαλύτερη ασφάλεια», παραπέμποντας στην εμπειρία που έχει ο συγκεκριμένος ανάδοχος από άλλες διοργανώσεις όπως υπογράμμισε στη συνέχεια και ο κ. Νταής.

Εκ μέρους της παράταξης Καραλαριώτου, ο δημοτικός σύμβουλος Αθαν. Μαμάκος σημείωσε πως «υπήρχε χρόνος για την υλοποίηση της δημοπρασίας και με τους όρους που θα ήθελε η δημοτική αρχή», διευκρινίζοντας ότι «η απευθείας ανάθεση γίνεται νόμιμα αλλά σε αντίθεση με παλαιότερες δεσμεύσεις του δημάρχου για τις απευθείας αναθέσεις» για να καταψηφίσει την εισήγηση.

Την εισήγηση καταψήφισε και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γ. Παπαδούλης, υπερψήφισαν οι παρατάξεις των Παν. Γούλα και Κων. Βαϊούλη, ενώ λευκό ψήφισε η παράταξη του Νίκ. Γαμβρούλα.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass