Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φυλάκιση για την κατσίκα του… γείτονα

*ΚΑΜΠΑΝΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 6 ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ *«ΕΓΩ ΕΡΙΞΑ ΣΤΑ ΤΣΟΜΠΑΝΟΣΚΥΛΑ» ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 22:30

Με συνολική ποινή φυλάκισης 2 έτη και 3 μήνες τιμώρησε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έναν άνδρα από ορεινό χωριό των Τρικάλων που πυροβόλησε και σκότωσε έξι κατσίκια την ώρα που του έτρωγαν τις καστανιές στο χωράφι του.

Η υπόθεση εμπεριέχει στοιχεία πολυετούς κόντρας ανάμεσα σε δύο άνδρες, των οποίων οι εκτάσεις γης γειτνιάζουν και τα συμφέρονται έρχονται σε σύγκρουση, με αποτέλεσμα να φτάνουν στα άκρα και να οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Όλα συνέβησαν τέτοια εποχή το 2016. Ο πολιτικώς ενάγων, κτηνοτρόφος, πατέρας 4 παιδιών με 300 πρόβατα, 60 κατσίκες και πολλά τσομπανόσκυλα για να προστατεύουν τα ζωντανά. Ο κατηγορούμενος, γεωργός, πατέρας 2 παιδιών και λίγα μέτρα πιο δίπλα σε ένα χωράφι, το οποίο δεν έχει περίφραξη, διατηρεί 265 καστανιές.

Κάθε τόσο βλέπει τα κατσίκια του γείτονα να μπαίνουν στον χώρο του για να βοσκήσουν και αυτό τον εξοργίζει. Παλιότερα, μάλιστα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο να του πληρώσει ο κτηνοτρόφος την περίφραξη, όμως εκείνος δεν το δέχθηκε γιατί το θεώρησε ελεημοσύνη.

Κάποια μέρα κι ενώ τα κατσίκια ήταν και πάλι στον χώρο του και του έτρωγαν τις καστανιές, έσπευσε με τον 14χρονο γιο του, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον τους με αποτέλεσμα να σκοτώσει έξι από αυτά.

«Πήγα εκεί με σκοπό να διώξω τα κατσίκια του γείτονα», είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του. «Όμως αμέσως άρχισαν να αγριεύουν τα τσομπανόσκυλα γιατί ένιωσαν πως απειλείται το κοπάδι. Μας περικύκλωσαν εμένα και τον γιο μου. Θα έτρωγαν το παιδί μου. Δεν ήξερα προς τα πού να κάνω. Πήγα να τον προστατέψω. Πήρα το όπλο και έριξα στα σκυλιά, αλλά πέτυχα κατσίκια» ολοκλήρωσε την απολογία του χωρίς όμως να πείσει το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για ζωοκτονία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία συντασσόμενο πλήρως με την εισαγγελική πρόταση.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Σχετικά Άρθρα